Förbigå menyn

Aktiviteter och natur

Sök intressanta aktiviteter och attraktioner enligt typ och/eller område eller med hjälp av sökord, avsluta med att trycka ”Visa Sökresultat”.

Välj typ
Ta bort filter
 • Badstränder i Vasa

  Vasa

  Vaasan uimarannat
 • Floating Sauna

  Sandö, Vasa

  Floating Sauna är en 6 x 10 m stor bastuflotte som ligger placerad vid Sandö, endast 1,4 km från Vasa centrum.

  • Personer: Max 15 personer ombord
  • Marschfart: 4 knop.
  • Mat / Dryck: Möjligt att förhandsbeställa mat eller att ta med egen. Ombord finns en stor gasgrill. Bastuflotten har inga utskänkningsrättigheter, så man kan ta med egen dryck.

  I bastun ryms samtidigt 8 personer. Ombord finns även ett inomhus utrymme, med soffa och bord. På takterrassen, gasgrill, solstolar, soffgrupp. Engångstallrikar, -glas och -bestick finns. Även toalett finns.

  Vill ni lämna stranden väljer ni “Floating sauna med kapten” då kan ni under bokningen åka ut och njuta av Vasas vackar skärgård samtidigt som ni bastar.

   

  +358 044 210 6069, +358 40 961 5457

  info@rentitwasa.fi

  https://www.rentitwasa.fi/

  Facebook

 • Hietasaari-Sandö Beach Club

  Sandö, Vasa

  På Vasas populäraste strand kan du njuta av en sommardag med vattensporter. Aktiviteter inkluderar en gigantisk flytande vattenpark, SUP-brädor och kajaker, E-foil at hyra. När du är hungrig eller törstig kan du hitta en högkvalitativ restaurang på Hietasaari.

  Biljetter kan bokas i förväg på hemsidan eller kom direkt till Hietasaari och vår personal guidad dig genom de olika aktiviteter.

  +358 44 727 9108

  wetboysfinland@gmail.com

  https://hietasaaribeachclub.fi/sv/framsida

  Facebook

 • Upplev världsarvet Kvarkens skärgård med kryssningsbåten m/s Corina. Dagliga kryssningar 1.7-7.8.2022.

  M/S Corina kan även bokas för längre och kortare turer i vår enastående skärgård. M/S Corina kan ta upp till 50 personer och har möjlighet till servering ombord.

  +358 500 260 751

  cruising@berny.fi

  https://www.berny.fi/foretag-och-grupper/kryssningar/

 • Skärgårdskryssningar enligt tidtabell

  Kvarkens skärgård, Vaasa

  Vill du uppleva Kvarkens världsarv på ett alldeles nytt sätt? Kanske vill du då se vårt eget röda Eiffeltorn på Valsörarna? Under en världsarvskryssning kan du bekanta dig med både den inre och den yttre skärgården – små paradis under vackra sommardagar.

   

   

  https://www.vaasa.fi/sv/se-och-upplev/kvarkens-skargard/upplev-i-kvarken/att-gora-i-kvarken/kryssningar-och-battransport/

 • Tropiclandia nöjesbad och vattenpark

  Sommarstigen 1, Vasa

  Äventyrsbadet Tropiclandia har allt som familjens vattendjur kan önska: häftiga vattenrutschbanor, vågor, vattenfall, bubbelpooler, exotisk bastu, och här är det alltid varmt. Vattenparkområdet utomhus har många olika och häftiga vattenrutschbanor, två barnpooler, bubbelpool, terrass och gott om plats att sola.

  +358 20 796 1300

  info.tropiclandia@puuhagroup.com

  https://www.tropiclandia.fi/

  Facebook

 • Vasa kajakuthyrning

  Strandgatan 21, Vasa

  Vaasa Kajakuthyrning erbjuder alla tillgång till havet och möjligheten att paddla i exempelvis Vasa skärgård eller Kvarkens världsnaturarv.

  Startplatsen är sommartid invid Strandgatan 21 i Vasa, där kan kajaken sjösättas. Sommaren 2022 öppnas en ny uthyrningsplats vid Vargis ödestuga i Replot.

  Du kan även hämta kajaken och transportera den till det ställe du föredrar att starta din paddling. Om du hyr en större mängd kajaker, kan vi även hyra en släpvagn med kajakställning. På vagnen ryms totalt 10 kajaker.

  Bokningsalternativ:

  • 3 timmar
  • hel dag (9-18)
  • veckoslut (fr-sö)

  Boka!

  +358 40 505 5665

  info@vaasankajakkivuokraus.fi

  https://www.vaasankajakkivuokraus.fi/

 • Vasa simhall

  Sandviksgatan 8, Vasa

  Vaasan uimahalli

  De fyra olika bassängerna i simhallen erbjuder varje åldersklass ett lämpligt ställe att röra sig på.

  Utöver motionssimning kan du med simavgiften även träna vattenlöpning och gå till konditionssalen.

  Hopptornet och trampolinerna står också till kundernas förfogande.

  +358 40 635 8118

  uimahalli.kassa@vaasa.fi

  https://www.vaasa.fi/sv/bo-och-lev/fritid/idrott-och-friluftsliv/simhallen/

 • Två länder, två städer och mellan dem Kvarkens vackra skärgård – Mellan Umeå och Vasa reser varje dag hundratals passagerare.

  Wasalines Aurora Botnia är det första specialtillverkade fartyget för rutten Vasa – Umeå. Hon är utrustad med den senaste tillgängliga miljötekniken som finns tillgänglig på marknaden, hon går på el och förnybara bränslen. Inredningen i de publika utrymmena och hytterna är baserade på återvunna material. Exempelvis är bordsskivor och diskar tillverkade av returplast, mattorna i hytterna till stor del tillverkade av fibrer från gamla fisknät.

  https://www.wasaline.com/

  Facebook

 • West Coast Rib Charter

  Söderskogsvägen 164, Korsnäs

  Båt

  Följ med på någon av våra turer eller låt oss skräddarsy en egen skärgårdstur åt dig.

  Båten har kapacitet för 12 passagerare. Observera att minimiantal passagerare för att båten ska avgå är 8 st. Ifall din tur skulle bli inställd försöker vi hitta en lösning som passar just dig.

  Vi skräddarsyr gärna paket med helhetslösningar till företag och grupper. ​I paketet kan ingå t.ex. samarbetsövningar i vattnet, en fartfylld “3-kamp”, bastubad, kajakpaddling, aktiviteter med vattenskoter, catering eller restaurangbesök. Vi kan också ordna övernattning.

  Hemmahamnen är Molpe men avgång kan ske från hamnar i området mellan Närpes till Korsholm.

  +358 (0) 50 3672037

  westcoastribcharter@gmail.com

  https://www.westcoastribcharter.com/

  Facebook

 • Gästhamnar längs Solrutten

  Från Sideby udd i söder och till Ohtakari utanför Karleby i norr.

  Benämningen “Solrutten” är ett begrepp som formats under 1970-talet. De aktörer som då var aktiva med att utveckla båtfararnas förutsättningar att ge sig ut på långfärder längs med Bottniska vikens östra kust myntade begreppet Solrutten. Solrutten går genom ett kustland som omfattar 13 kommuners kust och skärgårdsområden som börjar vid Sideby udd i Kristinestad i söder och slutar vid Ohtakari utanför Karleby i norr.

  Farlederna beskrivs kommunvis på webbplatsen. Det här i syfte att underlätta navigering bland sidorna, men också av den orsaken att större delen av den lokala informationen för besökare tillhandahålls av kommunerna eller lokala organisationer.

  Den österbottniska skärgården är grund och fylld med stenar varför det krävs noggrannhet vid navigering i farvattnen. Särskild noggrannhet krävs vid insegling och angöring vid besöksplatserna. Solrutten har gjort en ansats att utveckla inseglingsbeskrivningarna att svara mot önskemål som skeppare framfört. Det här gäller i synnerhet kommentarer som framförts av de skeppare som har fritidsbåtar med känsliga kölar och stora köldjup. En del svåra passager beskrivs också.

  På webbplatsen solrutten.fi finns förslag till rutt val samt rekommenderade utfärdsmål och besöksplatser. I kartfunktionen kan du lätt klicka fram önskad båthamn och sedan från den sidan söka hamnens inseglings- och farledsinformation.

  http://solrutten.fi

  Facebook

 • Badstränder i Korsholm

  Korsholm

  Mustasaaren uimarannat
 • Badstränder i Korsnäs

  Korsnäs

  HarrstromSimstrand
 • Simstränder i Malax

  Malax

  Uimarannat Maalahdessa
 • Badstränder i Närpes

  Närpes

  Uimarannat Närpiössä
 • Badstränder i Vörå

  Vörå

  Vöyrin Uimarannat
 • Dare2Do

  Vaasa

  Dare2Do fokuserar på att arrangera utomhusaktiviteter med låg tröskel i Kvarken regionen.

  Under vintern ligger fokus på snöskovandring för mindre grupper på max. 10-12 personer. Produkternas kvalitet ger en god upplevelse.

  Vandringar av olika längd från vår till höst. Under sommaren, lite beroende av väder, vanligtvis från mitten av maj till mitten av september kan Dare2Do erbjuda olika former av havskajakpaddling för grupper på upp till 5 personer med minimerad risknivå och optimerad upplevelse i åtanke. Säkerhet/räddningsövningar, nybörjarturer, halvdags-, heldagsturer och turer med övernattning.

  Överlevnadskunskaper kan bakas in i alla programaktiviteter.

  Retreat typ av event kan planeras tillsammans för alla aktiviteter för en optimalt njutbar tid i naturen.

  +358 40 579 2874

  info@dare2do.fi

  https://www.dare2do.fi

  Facebook

 • Gaia Events - Jan Gäddnäs

  Gaia Events grundades år 1998. Företaget har specialiserat sig på natur- och upplevelseaktiviteter. Tjänsterna är tillgängliga året om, med ett utbud av mångsidiga naturupplevelse- och programtjänster i Kvarken-regionen.

  +358(0)50 581 2929

  jan@gaiaevents.fi

  https://www.gaiaevents.fi

 • Goodwind charterseglingar

  Vaasa

  Goodwind Segling i Kvarkens skärgård för max 14 personer.
  Beneteau Oceanis 381 (s/y Goodwind), kök, 3 kabiner, 8 sovplatser, 2 st toaletter, m.m.
  Kunden kan själv välja avgångs- och ankomsthamn.

  I priset ingår båten, skepparen och säkerhetsutrustning för 14 personer.
  Kunden kan själv välja rutt och längd för seglingen. Minimtid är 4 timmar.

  +358 50 546 4827

  goodwind@goodwind.fi

  http://goodwind.fi/Goodwind Purjehdukset Merenkurkun saaristossa.pdf

  Facebook

 • H2O Rental

  Uddnäsvägen 34, Vasa

  H2O är en uthyrningstjänst i Vasklot, Vasa. Uthyrningen fungerar i de idylliska utrymmen som tidigare inhyste en sjöbevakningsstation. Vi erbjuder skärgårdsupplevelser för såväl sjöbjörnar som landkrabbor. Kasta loss utan fördomar – med det egna gänget eller tillsammans med en kapten. Medan du utforskar UNESCOs världsarvsskärgård kan du hitta alldeles nya sidor också av dig själv!

  +358 50 477 1910

  info@h2orental.fi

  https://www.h2orental.fi/

  Facebook