Du är här

13.9.2017 - 12:57

Förälska dig i Travdalen – möte för allmänheten och gatufest 21.9

ravilaakso yleisötilaisuus mainoskuva
Torsdagen 21.9 kl. 18–20 ordnas ett möte för allmänheten, en gatufest, om det nya bostadsområdet Travdalen. Under kvällen får du bekanta dig med den nya stadsdelen Travdalen som ska byggas på f.d. travbaneområdet.

Ett tälttak, långbord och bänkar ställs fram på den plats som kommer att bli ett centralt torg i det kommande bostadsområdet. Till skenet av uteljus får du bekanta dig med planerna för Travdalen och byta tankar med andra samt njuta av levande musik och servering. Ingång till evenemanget sker från Travgatan.

– Travdalen ska bli en stämningsfull stadsdel där allt som är viktigt finns nära. Just därför är det naturligt att starta med en gatufest, säger planläggningsarkitekt Oliver Schulte-Tigges.

Området är intressant ur såväl invånarnas, företagarnas, föreningarnas som byggarnas synvinkel. – Nu har du ett ypperligt tillfälle att bekanta dig med och påverka detta unika område, understryker Schulte-Tigges.

Kaffe serveras deltagarna och det finns möjlighet att köpa korv. Det går också bra att ta med egen picknick och njuta av den vid bordet. 

På plats för att berätta om planerna och svara på allmänhetens frågor är sakkunniga från tekniska sektorn.

Evenemanget ordnas gemensamt av Vasa stads planläggning och kulturcentrum.

Läs mera: Planläggning Travdalen

Tilläggsinformation: 
Relaterade artiklar: 

Senaste