Du är här

10.10.2017 - 12:50

Nu lönar det sig att bli Vasabo – nya invånare erbjuds ett välkomstpaket kryddat med motions- och idrottsförmåner

Ala vaasalaiseksi! Bli Vasabo!
Bor du i Vasa, men är ännu inte mantalsskriven här? Nu lönar det sig att slå till, eftersom alla som skriver sig i Vasa får ett välkomstpaket som innehåller bland annat stadens motionskort, fribiljetter till simhallen och en inträdesbiljett till en ishockeymatch. Kampanjen pågår 11.10–22.11.2017.

Syftet med kampanjen Bli Vasabo är att få så många nya stadsbor som möjligt att bli Vasabor, dvs. att mantalsskriva sig i Vasa. Kampanjen riktar sig i synnerhet till studerande, dem som flyttat till Vasa på grund av jobb och äldre personer.

Många som flyttar till Vasa på grund av jobb eller studier gör av en eller annan orsak inte någon flyttanmälan. Exempelvis studerande kan låta bli att skriva sig i Vasa för att de i fortsättningen ska kunna utnyttja både den kommunala hälsovårdsservicen på sin hemort och tjänsterna som Studenternas hälsovårdsstiftelse (YTHS) erbjuder i Vasa.

– Det är nytt för många att det fortfarande är möjligt att använda hälsovårdsservicen i hemstaden även om man skulle mantalsskriva sig i Vasa genom att göra en anmälan om servicebehov, berättar Vasa stads marknadsföringschef Rita Kuha.

En orsak till att äldre personer inte mantalsskriver sig kan exempelvis vara tillgången på vård. Den som byter hemort kan även glömma bort att göra en flyttanmälan vid sidan om övrig brådska med flytten.

– Det lönar sig för dig att skriva dig i Vasa, eftersom du får använda servicen på din boendeort och rösta i valen i din boendekommun, påminner Kuha.

Välkomstpaketet innehåller vårens motionskort

Nu vill man locka nya Vasabor att mantalsskriva sig i Vasa med hjälp av ett motionsbetonat välkomstpaket.

De som mantalsskriver sig i Vasa erbjuds ett paket som innehåller en Vasa-målarbok och Vasabladets eller Pohjalainens rabattkupong för gratis prenumeration på en tidning i en månad. Under kampanjen innehåller paketet dessutom fribiljetter till simhallen (2 st. / person) och till en Vasa Sport-match i grundserien (1 st. / person) samt stadens motionskort, som ger fritt inträde till stadens ledda gruppmotionstimmar och grupptimmar inom anpassad motion under vårsäsongen.

– Med hjälp av detta paket vill vi göra nya Vasabor mer bekanta med tjänsterna och möjligheterna till fritidsaktiviteter i vår stad. I vår stad finns aktiviteter som lämpar sig för alla och kommuninvånarnas välbefinnande är viktigt för oss, tillägger Kuha.

Under kampanjen kan man på stadens Facebook-sidor och i andra kanaler samt på Vaasan Ikkunas sidor stöta på reklam med sångerskan-låtskrivaren, YouTube-stjärnan och mediepersonen Saara (Sara Maria Forsberg). Kampanjmaterialet har producerats av reklambyrån C2 Advertising.

Du kan bli Vasabo eller läsa mer om kampanjen på adressen: www.vaasa.fi/sv/valkommen-till-vasa 

Kampanjen är en del av en större kampanj gällande flyttbenägenhet med strävan att öka människors kunskap om Vasa och intresset för Vasa som boendeort.

Relaterade artiklar: 

Senaste