Du är här

11.8.2017 - 15:01

Biblioteken handleder om användningen av offentliga tjänster på webben

tietokoneen näppäimistö_kuva Shutterstock
Vasa stadsbibliotek ordnar handledning om användning av digitala apparater och e-tjänster. Handledning ges vid stadens alla biblioteksenheter och i biblioteken på Österbottens landskapsbiblioteks område och tillfällena är öppna för alla.

Vid handledningen svarar man på frågor om digitala tjänster som medborgarna funderar på. Dessutom ges handledning i användningen av olika tjänster, såsom bokning av tid till laboratorium på webben, att titta på egna hälsouppgifter i Mina Kanta-sidorna, skattemyndighetens eller FPA:s tjänster, köp av rese- eller inträdesbiljetter på webben o.s.v. Råd ges också om hur man använder Skype och sociala medier samt bibliotekets e-böcker och –tidningar, e-bibliotekets och Cellas ljudbokstjänster. Utöver handledningstillfällena erbjuds också telefonrådgivning.

Tidtabellerna för handledningstillfällena och telefonrådgivningen finns i Vasa stadsbiblioteks och Fredrikabibliotekens webbibliotek, Österbottens evenemangskalender och evenemangsspalterna i Pohjalainen, Vasabladet, Vaasan Ikkuna och lokaltidningarna som utkommer i landskapet.

Handledningstillfällena är en del av finansministeriets AUTA-projekt, i vilket ingår försök som Vasa stadsbibliotek deltar i. Utgående från försöken utvecklas nya handlingsmodeller på olika håll i landet för att hjälpa de kunder som inte själva kan använda digitala tjänster.

 

Foto: Shutterstock

Senaste

tori_siltaloppi.png
20.7.2018
När sommarvärmen fortsätter är det viktigt att man minns att dricka och äta regelbundet. Vanligt vatten är den bästa törstsläckaren och vattenflaskan är bra att ha med sig hela tiden.