Du är här

11.9.2018 - 14:11

Nu är det möjligt att ansöka om tomter elektroniskt 

Asuinalue
Via tjänsten kan du ansöka om egnahemstomter som är lediga.

Fastighetssektorn tog 5.9.2018 i bruk den elektroniska tomtansökningstjänsten eTontti. Via tjänsten kan du ansöka om egnahemstomter som är lediga. Senare kommer e-tjänsten att utökas med nya tomter och tomter som säljs enligt anbud. 

Öppna elektroniska tomtansökningstjänsten eTontti


För närvarande kan ca 40 småhustomter i områdena Björsberget och Västerängen ansökas via tjänsten eTontti.  

Därtill finns det fem tomter där förberedande arbeten är gjorda i området Västerängen (Glödgränden 39–45 och Lägereldsringen 36) som kan ansökas via tjänsten. Tomterna, där förberedande arbeten är gjorda, kan ansökas under tiden 5.9–19.9. De ansökningar som kommer in under ansökningstiden anses ha anlänt samtidigt; ifall flera sökande har ansökt om samma tomt, lottas tomten ut bland sökandena. 

Alternativt till den elektroniska ansökningen kan tomterna även fortsättningsvis ansökas på en ansökningsblankett som tillställs Fastighetssektorn i enlighet med anvisningarna på webbplatsen www.vaasa.fi/sv/tomter  

Relaterade artiklar: 

Senaste

v-geotag_1.jpg
22.7.2019
Vattenprovet som tagits på Smulterö och Sandö i fredags visar på en betydande minskning av Escherichia Coli-bakterien på båda stränderna. Smulterö hålls ännu stängd.