Du är här

9.1.2019 - 16:06

Vasa hälsocentral och Vasa centralsjukhus är igen femstjärniga utbildningsplatser!

LääkäriJaHoitajatSairaalassa640x427KatjaLösönen
Nuorten Lääkärien Yhdistys (NLY) har gjort igen en enkätundersökning om de platser som utbildar specialiserande läkare och använt den till att ranka utbildningssjukhusen och -hälsocentralerna i Finland. Nu var det över tusen personer som svarade och platser som utbildar var också mycket mer än förra året. Både Vasa hälsocentral och Vasa centralsjukhus fick fem stjärnor i en ranking av utbildningsplatserna i Finland.

– Utroligt fantastisk, igen! Vi är så glada! Det är våra aktiva specialiserande läkare och entusiastiska handledare och hela arbetsgemenskapen som är värt ett tack för det här goda resultatet och för att vi lyckats skapa en trygg och uppmuntrande inlärningsatmosfär, säger Vasa stads utbildningsöverläkare Tanja Eriksson.

På Vasa hälsocentral har man satsat systematiskt på utbildning och handledning av specialiserande läkare. Varje specialiserande läkare har en handledare, samtidigt som man utöver konsultationsmöjligheter med låg tröskel även reserverat arbetstid för en planenlig handledning. Utbildningsverksamheten har utvecklats genom en lyhördhet för de specialiserande läkarnas och handledarnas åsikter i tätt samarbete med universitet.

Läs mera om resultat: www.nly.fi/tulokset 

Senaste