Förbigå menyn

Kyrolands arbetsverkstad Arpeeti

Arpeeti är en arbetsverkstad i Tervajoki, som erbjuder arbetsverkstadsverksamhet, rehabiliterande arbets-verksamhet, försäljning av tjänster, arbetsträning och sysselsättningsstödåtgärder.

Verksamheten baserar sig på ett avtal som överförts till Vasa stad från Storkyro kommun, Laihela kommun och Lillkyro kommun. Till arbetsträningsservicen hör arbetsförsök, handledd arbetspraktik och rehabiliterande arbetsverksamhet. I Arpeeti fungerar en kundbetjäningsverkstad, arbetslivs- och välfärds verkstad och trä- och miljöverkstad.

kundbetjäningsverkstaden fungerar Postis försäljningsställe, Matkahuolto och verkstadsbutiken. Posten och Matkahuolto är öppna må-fr kl. 9-17.

Arbetstränare: Silja Salonen

 

arbetslivs- och välfärds verkstad koncentrerar man sig främst på att förbättra och förstärka arbetslivs- och studiefärdigheter för kunden som tränas.

Arbetstränare: Kirsi Myllykoski

 

träverkstaden tillverkas olika småbyggnader och bruksföremål: lekstugor, förrådsbyggnader, avfallstak, ställningar till postlådor, hundkojor, staket m.m. Förutom ovan nämnda görs möbelrestaurering och ytbehandlingsarbeten i mindre skala.

Arbetstränare: Tapani Lammi

 

 

Individhandledare Laura Haakana

Verkstadschef Kari Haverinen

 

Adress: Tyyristie 2, 66440 Tervajoki