Du är här

10.7.2017 - 11:05

Somriga Vasa svämmar över av evenemang

taiteiden_yo_2014_mg_0422.jpg
Sommaren i Vasa lämnar ingen oberörd, utan svämmar över av evenemang! I synnerhet augusti är en verklig supermånad i fråga om evenemang – även två stadionkonserter utlovas.

Kulturen breder ut sig i staden

Torsdagarna och lördagarna i juli skämmer bort sinnena. Vasa Picnics estrad fylls av olika uppträdanden varje torsdag vid lunchtid på kulturhuset Fannys gård fram till 9.8. Jazz och blues ljuder mitt i stan och på Strömsö-promenadguidningar får man bekanta sig med det populära programmets miljö i Västervik.

Musikalen Grease, som tar oss tillbaka till 50-talet, spelas på Rampens sommarteater vid Tropiclandia under sommaren 7.7–9.8.

Musikfestspelen Korsholm 26.7–2.8 gör den klassiska musiken till en del av stadsbilden. Festivalen omfattar även barnkonserter och lättare musik. Konserter ordnas runtom i Österbotten.

I programmet för Konstens natt 10.8, som alla stadsbor älskar, syns jubileumsåret för Finlands självständighet. På Sinne-veckan för kulturevenemang (7–13.8) utlovas bl.a. Familjepicknick i Gamla Vasas kyrkpark och på vallarna 8.8.

Är det sommar utan torgevenemang och idrott?

Street Food Fiesta & Choco Festival (Europeiska mattorget) tar över gågatan i Vasa 25–30.7, Kvarkens stormarknad salutorget 25–27.7 och Köpingin markkinat (marknad) Tervajoki 28–29.7. Skrottorget samlar personer som är intresserade av loppisföremål på torget varje söndag fram till 27.8.

Vaasan Marssi, som pågår i tre dagar, lockar deltagare från olika delar av världen 11–13.8. Sun City Triathlon går av stapeln 20.8 och Vasa Maraton löps 2.9. För bänkidrottare bjuds det under sommaren på matcher i Veikkausliiga i fotboll eller på amerikansk fotboll på Karlsplan.

Superhelg 18–20.8

Superhelgen i augusti sparkas igång av den energiska tyska gruppen Scooter, som bjuder Elisa-stadion på legendarisk Rantarock-stämning 18.8. Utöver Scooter intas Elisa-stadions scen även Ace of Base och DJ Sash.

Under helgen 19–20.8 tävlas det även om titeln som världens starkaste man på torget. Strongman Champions Leagues deltävling i Finland är ett tvådagarsevenemang där tolv jättar tävlar i sju tunga grenar.

Miss Vasa kronas i Rewell Center 19.8. Före sluttävlingen ordnas en modevisning, och utöver misskandidaterna intas scenen även av kraftkarlar. Konferencier för tävlingen är modejournalisten Sami Sykkö

Musik i augustikvällen

Per Gessles sommarturné kommer till Vasa 25.8. Gessle har blivit känd som frontfigur i Roxette och Gyllene Tider. Utöver den svenska popsångaren intas Elisa-stadions scen även av inhemska One Desire och Jannike.

Försvarsmaktens Finland 100-turné tar 23.8 Flygvapnets Big Band och Flottans musikkår till torget. Kvällen kulminerar med Försvarsmaktens värnpliktsmusikkårs Show Band.
 

Se fler evenemang: events.vaasa.fi

Senaste

tori_siltaloppi.png
20.7.2018
När sommarvärmen fortsätter är det viktigt att man minns att dricka och äta regelbundet. Vanligt vatten är den bästa törstsläckaren och vattenflaskan är bra att ha med sig hela tiden.