Förbigå menyn

I Vasa är det lätt att vara lycklig

Vasa har som mål att vara världens lyckligaste stad med världens lyckligaste invånare. Finland är fullt av anspråkslösa städer, men Vasa är inte en av dem. För oss innebär ett gott liv att vi sätter målen högt och är stolta över oss själva. I Vasa har Strömsö blivit ett bildspråkligt uttryck för att allt går som det ska.

För oss är lycka inte det samma som att lyckas, för inte ens hos oss, här nära Strömsö, går det alltid som på Strömsö. Misslyckanden ingår i ett äkta och mänskligt Vasaliv. Trots det är det lätt att vara lycklig i Vasa

 

 

Lyckoberättelser från Vasa – internationella upplevelser

Fernanda Arriaga

Efter att jag 2020 genomförde en termin som utbytesstuderande i Vasa, visste jag att detta är min stad och att jag måste återvända. Två år senare, är jag nu här för fortsatta studier och för att leva i staden som stulit mitt hjärta.

Läs Fernandas berättelse här

Karla Miranda

Jag ser Vasa som en magisk kombination av natur som är tillgänglig för alla och av härliga, alltid hjälpsamma människor.

Läs Karlas berättelse här

Rony Francis

När flyttar du till Vasa? Detta frågade min finska chef mig när jag 2011 besökte Vasa på en arbetsresa. Jag kunde inte ana hur denna enkla fråga inom några år fullständigt skulle komma att ändra mitt liv.

Läs Ronys berättelse här

Sasini Gunasekera

För tillfället siktar jag på att hitta en praktikplats inom min egen studieinriktning för att kunna påbörja min professionella karriär i Finland. Samtidigt njuter av friluftslivet och ser fram emot att se snö första gången i mitt liv.

Läs Sasinis berättelse här

Liya Antony

Tillsammans med min man, kom jag till Vasa 2019 från södra Indien. Med hjälp av hans finska kolleger, kunde vi så småningom rota oss här och nu kan jag säga att jag är en av Vasas lyckliga invånare.

Läs Liyas berättelse här

Chamara Dissanayake

Det är helt normalt att genomgå en kulturchock när man flyttar till ett nytt land, speciellt om det ligger på en annan kontinent. Men detta hände inte mig när jag flyttade till Vasa fyra månader sedan med min fru.

Läs Chamaras berättelse här