Förbigå menyn
Foto: Mikael Matikainen.

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Ett flertal artister har anmält sig till Konstens natt

Publicerad: 4.7.2023

Konstens natt firas i Vasa på torsdag 10.8.2023 i karnevalistisk anda. Ett stort antal framträdanden och ett karnevalståg i likhet med ifjol utlovas.

Mer än 170 artister har anmält sig till stadsevenemanget som Vasaborna älskar. I år har ett tydligt större antal anmälningar inkommit jämfört med ifjol, vilket stadens team för kulturtjänster, som koordinerar storevenemanget, kan glädjas över.

I evenemanget deltar lokala band, grupper som deltar i karnevalståget, dansgrupper och olika aktörer som producerar program för Konstens natt.

En ny plats för uppträdanden är Volumes scen på Rockwerstas gård på Mjölnaregatan. I år uppträder en del av de band som anmält sig till Konstens natt förutom på torgscenen även på Ritzs scen.

Karnevalståget Glädjens karavan

I Konstens natts program ingår också i år ett karnevalståg, i vilket deltar lokala företag, föreningar och andra aktörer i vår stad. Karnevalståget Glädjens karavan rör sig runtom i centrum. Till karnevalståget har tio olika dansande grupper anmält sig.

Karnevaltemat betonar på ett träffande sätt hur stadsrummet ändras till en offentlig performans, där olika konstformer intar sin plats.

Konstens natts program blir färdigt i slutet av juli.