Förbigå menyn
Kvinna simmar i vinterbad.
År 2023 vinnande förslaget var en plats för vinterbad i Inre hamnen.

Artikelkategorier: Nyheter

Vad vill du förverkliga i Vasa med 15 000 euro?

Publicerad: 22.1.2024

Vi söker åter objekt för den inkluderande budgeteringen. Finns i din stadsdel något ställe som behöver uppmärksammas? Har du fått nys om någon idé, som du gärna vill genomföra i Vasa? Känner du till något, som kan göra Vasaborna lyckliga? Lämna in din idé senast 28.2!

Vi uppmanar Vasaborna att komma med idéer, som kan genomföras med den inkluderande budgeteringen på 15 000 euro.  Med den inkluderande budgeteringen vill man låta kommuninvånarna avgöra hur en given penningsumma ska användas. Först lämnar man in idéer och därefter röstar man fram en vinnare.

– Deltagande budgetering är ett bra och konkret sätt att göra kommuninvånarnas röst hörd. Den ingår också i vårt delaktighetsprogram. Till exempel Borgå, Tavastehus, Uleåborg, Lahtis och Helsingfors använder deltagande budgetering. Det är ett flexibelt förfarande och varje kommun kan genomföra den på sitt sätt och enligt sin stil, säger koordinator Olivia Åkers.

Lämna in din idé senast 28.2!

– Det är nu femte gången som vi söker objekt för den deltagande budgeteringen. Tidigare har vi fått en körsbärspark, en äng, leksaker till daghemmen och en plats för vinterbad, berättar Åkers.

Du kan lämna in dina förslag på webbadressen www.vaasa.fi/sv/inkluderande-budgetering eller på en pappersblankett vid samservicepunkten Medborgarinfo (Teräsgränd 1) och vid samservicepunkten i Lillkyro (Lillkyrovägen 11).

Sista inlämningsdag är den 28 februari och bland förslagen väljer man till finalen ut de idéer som kan genomföras med budgeten.

Röstningen om vinnaren pågår på webbsidorna och samservicepunkterna mellan 25 mars och 14 april.

Vinnaren offentliggörs den 6 maj. Förverkligandet av den vinnande idéen följs upp i stadens sociala medier.

– Det är värt att lämna in en egen idé, eftersom alla idéer gås igenom och vidarebefordras till ett lämpligt verksamhetsområde. På så sätt blir alla idéer hörda och vi får viktig information om hur Vasaborna vill utveckla sin stad. Tänk på att idén ska kunna förverkligas med 15 000 euro, att genomförandet ska engagera Vasaborna och att så många Vasabor som möjligt ska ha glädje av den, säger Åkers.