Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Sök boende

Välj önskad boendeform och/eller område eller sök med hjälp av sökord, avsluta med att trycka ”Visa sökresultat”.

Välj typ
Ta bort filter
 • Besöksmål i yttreskärgården

  Kvarken

  Merenkurkun ulkosaaret ovat karuja mutta kauniita.

  Den unika skärgårdens tusentals öar är fulla av kontraster; på bara några hundra meter kan landskapet ändra från vindpinade klippor och karga skär till frodiga skogar och lummiga vikar. Ensliga fyrar och övergivna lotsstationer minner om livet förr, medan många av de små fiskestugorna numera är uppskattade sommarstugor. En sevärdhet är det rika fågellivet i Kvarkens skärgård.

  Under somrarna ordnas världsarvskryssningar till Mickelsörarna och Valsörarna, då guider avslöjar öarnas hemligheter. Även skärgårdsföretagare erbjuder båtutflykter till den yttre skärgården.

  Läs mer om besöksmålen i yttreskärgården!

 • Björkö Camping Strandstugor

  Replotvägen 1089, Korsholm

  Strandstugor vid havet för uthyrning, året om dygnsvis eller veckovis. Björkö Camping finns i Kvarken, mitt i Finlands första världsnaturarv i Björköby.
  Vi har rena, klara och fina fiskevatten både vinter och sommar. Hos oss kan du koppla av i lugn och naturskön miljö.
  Större stugor för 6 personer
  Mindre stugor för 4 personer
  Gemensam vedeldad bastu vid stranden, badstrand, fiskemöjlighet, roddbåtar och eluttag för bilar.

  +358 50 526 2300

  bjorkocamping@elisanet.fi

  http://www.bjorkocamping.com/

  Facebook

 • Björkö kyrka

  Läsarted 9, Björkö

  Björköby kyrka är byggd år 1859 och fick namnet Maria efter Alexander II:s gemål. Läktaren byggdes år 1907 och den första orgeln införskaffades ett par år senare. Innan byn fick en egen kyrka, användes läsarstugan som gudstjänstlokal. I kyrkan finns bl.a. ett votivskepp och en gammal allmogeljusstake.

 • Björkö-Panike vandringsled

  65870 Korsholm

  Längs Björkö-Panike vandringsled kan du uppleva skärgårdens lugn.

  Björkö-Panike vandringsled är totalt ca 13 km lång och går i huvudsak över ön Slåttskäret alldeles i hjärtat av världsarvet. Längs leden kan man uppleva skärgårdens ro och se landhöjningssträndernas specialiteter såsom moränryggar och avsnörda havsvikar. På sommaren fungerar ön som fårbete på traditionellt vis.

  För att nå rutten på Slåttskäret måste man beställa båttransport över sunden antingen från Panike-hållet eller Björköby-hållet. I Björköby kan man börja transporten antingen från Svedjehamn eller från Långgrundets rastplats, dit det går en naturstig på ca 3,5 km från Svedjehamn.

  Transporten över sunden kostar ca 150 euro, så det lönar sig att gå vandringen i grupp. Man kan välja om man vill gå rutten från ena änden till den andra, eller om man vill gå fram och tillbaks (Björkö eller Panike)
  Transporter kan beställas härifrån.

  På mitten av rutten finns en rastplats med vindskydd, komposterande toalett och eldplats. Rastplatsen är också populär bland paddlare.

  Vandringsleden är medelsvår och delar av leden är steniga eller fuktiga. Den inledande delen av leden mellan Svedjehamn och Långgrundet (ca 3,5 km) kan man vandra utan båttransport.

  https://www.utinaturen.fi/kvarken/ruttbeskrivningar#B-PFastland

 • Björkören hyresstuga

  Vargisvägen 64, Korsholm

  Björkören vuokratupa hyresstuga

  Forststyrelsens hyresstuga med rum för 6+2 personer. 1 rum, sovalkov och kök. I den separata båtskjulsbyggnaden finns en bastu och bastukammare med två sängar.
  Stugan har en färgstark historia som jägarnas etappställe och smugglarnas bas under förbudstiden. Stugan lämpar sig väl som bas för kanotfärder. Den ligger invid en kanot- och småbåtsled.

  +358 20 692 424

  https://www.utinaturen.fi/sv/bjorkorensstugahyresstuga

 • Bodvattnet runt

  Svedjehamn

  Bodvattnet runt

  Bodvattnet runt är en ca 4 kilometer lång naturstig, som går längs De Geer-moränerna i Svedjehamn och den gamla fiskehamnen Bodback. Ruttens start- och slutpunkt finns vid parkeringsplatsen i Svedjehamn i Björköby.
  Rutten passar för hela familjen. Längs stigen finns det 20 meter höga utkikstornet Saltkaret, komposterande toalett och eldplats med brännved. Med barnvagn och rullstol kan man besöka utkikstornet och Bodback hamn. Vid tornet finns även en låg utkiksramp, som man kan besöka med barnvagn eller rullstol.

  https://www.utinaturen.fi/kvarken/ruttbeskrivningar#Bodvattnet_SV

 • Cafe & Restaurant Compass

  Klobbskatvägen 164, Korsholm

  Cafe & Restaurant Compass är en trevlig cafe/restaurang i Söderudden i Korsholm, ungefär 50 km från Vasa.
  Restaurangen erbjuder lunch, a la carte och pizza/hamburgare. I anslutning tillr estaurangen finns en livsmedelskiosk med de viktigaste förnödenheter för sommargästen och båtturisten.
  Restaurangen är öppen året runt. Under vintersäsongen på helgerna och sommartid alla dagar. Restaurangen kan även bokas för familjefester och möten.

  + 358 50 571 8590

  cafeakke@luukku.com

  https://www.restaurantcompass.fi/

  Facebook

 • Cafe & Restaurant Salteriet

  Björkövägen 1011, Korsholm

  Ät, drick och njut av lokal mat i Finlands enda, unika världsarvsområde.
  I mysiga Café Salteriet kan man beställa mat av lokala råvaror eller njuta av kaffe och hemlagade bakverk. På terrassen smakar det med förfriskningar och det är härligt att beundra det unika landskapet i världsarvsområdet. Och solnedgången när kvällen går över till natt – det måste man bara uppleva själv.

  Öppet
  1.5 – 31.5 10.00 – 18.00
  1.6 – 31.8 10.00 – 22.00
  1.9 – 29.9 10.00 – 18.00

  +358 45 148 6677

  salteriet.info@gmail.com

  http://salteriet.fi/sv/salteriet/

 • Cykelsemester i Korsholm

  Korsholm

  Om du följer det här ruttförslaget så ser du den största delen av Korsholm på tre dagar. Rutten kan förkortas eller förlängas enligt smak. Antalet dagar på cykeln kan också utökas om du vill ta det lugnare eller om du hittar mycket intressant att se.

  Det går att cykla hela rutten på en dag. Rutten går längs med både asfalt- och grusvägar.

  Du får se de främsta sevärdheterna i Korsholm, så som Stundars, Söderfjärden, Replotbron och Svedjehamn. Rutten går både i skärgården och på fastlandet. Sträckorna per dag varierar mellan 50 och 70 km. Den totala sträckan är mellan 180 och 200 km.

  Ruttförslaget bygger på tältövernattning enligt allemansrätten. Vill du bo bekvämare så kan du behöva anpassa rutten en del. Caféer och restauranger finns längs med vägen, likaså livsmedelsbutiker.

  Du klarar denna rutt bra med en vanlig cykel, helst med pakethållare så att du kan transportera din utrustning till exempel i cykelväskor. Du behöver tält, sovsäck, varma kläder för kvällarna, ombyteskläder och ett par extra skor ifall det regnar. Kom också ihåg att se till att ha tillräckligt med luft i däcken och att olja kedjan. Ta också med extra innerslangar, pump och verktyg så att du klarar dig vid en eventuell punktering.

  https://www.korsholm.fi/uppleva/turism/cykelsemester-i-korsholm/

 • Cykeluthyrning

  Pyöräilijät pyörätiellä

  Cyklar kan hyras på följande ställen


  Cykelaffär Viertola

  Handelsesplanaden 28, Vasa
  jvier1@saunalahti.fi
  +358 6 317 1423

  Cykeluthyrning året om, för såväl kortare som längre perioder.


  Visit Vasas infopunkt på torget

  Vasa salutorg
  visit.vaasa@visitvaasa.fi
  +358 40 159 8012

  Cykeluthyrning sommartid. Priserna hittar du här.


  Världsarvscyklar kan under sommarmånaderna hyras i skärgården.

  En lista över uthyrningspunkter och priser hittar du här.

   

   

 • Gaia Events - Jan Gäddnäs

  Gaia Events grundades år 1998. Företaget har specialiserat sig på natur- och upplevelseaktiviteter. Tjänsterna är tillgängliga året om, med ett utbud av mångsidiga naturupplevelse- och programtjänster i Kvarken-regionen.

  +358(0)50 581 2929

  jan@gaiaevents.fi

  https://www.gaiaevents.fi

 • Granösunds fiskeläge

  Bulleråsvägen 320, Korsholm

  Granösunds fiskeläge är ett friluftsmuseum beläget i Södra Vallgrund i Korsholms kommun, som hör till Kvarkens världsarv.
  Fiskeläget ger besökaren en bild av hur livet såg ut i skärgården under den tid när större delen av befolkningen livnärde sig på säljakt, fiske, hantverk och jordbruk. På området finns bland annat fiskarbastu, fähus, salthus, säljaktshus och övernattningsstugor. Byggnaderna har inretts så att det skall se så autentiska ut som möjligt.
  Museet grundades år 1970 och drivs av Replots hembygdsförening. Museet är öppet sommartid.

  +358 44 726 5165

  replot.hembygdsforening@korsholmsskargard.fi

  http://www.granosund.hembygd.fi

  Facebook

 • Kalle´s Inn

  Klobbskatintie 189, Söderudden

  Ett lyckat möte kan lika gärna äga rum på en brygga eller i en fyrbyggnad. Efter mötet kan det sitta bra med bastu. Vi har tre stycken faktiskt. Och mat. Och övernattning. Och om ni vill så har vi också vanliga mötesutrymmen. Välkommen!

  +358 10 231 1300

  info@kallesinn.com

  http://www.kallesinn.com/

  Facebook

 • Kalle's Inn - beställningsrestaurang

  Klobbskatvägen 189, Korsholm

  I Värdshuset, huvudbyggnaden på Kalles Inn, sker majoriteten av alla middagar i våra två matsalar.
  Den västra salen erbjuder fantastisk utsikt över havet och har sittplatser för omkring 60 gäster, salen kan delas upp i två för att inhysa mindre grupper. För en sofistikerad matupplevelse, boka vår norra sal med sittplatser för upp till 18 personer, igen, med utsikt över havet. Norra salen erbjuder även bekväma sittplatser framför den öppna elden.

  Vår fyr är en idealisk anläggning för mindre grupper. Den översta våningen kan användas för möten, middagar eller bara för att umgås och njuta av den fantastiska panoramautsikten över den steniga kusten och det öppna havet – rekommenderas för grupper på 10 personer eller mindre.

  Kalles Kota är en traditionellt byggd kåta vanligt förekommande i de norra delarna av Finland, Sverige och Norge. Byggnaden speglar en unik mystisk atmosfär som du kommer att minnas för alltid. Dekoren inuti är typiskt lappländsk, med sittplats för upp till 60 personer. Golvet är belagt med stenplattor och har en öppen eld i mitten av byggnaden över vilken vi grillar lax, älg eller ren på bräda. Ni kan också prova andra delikatesser från Lapp-köket. Dessutom har kåtan också en egen bar och har en ”stjärnahimmel” i taket med små spotlights som anger den exakta himlen ovanför Kalles Inn en kylig novemberkväll.

  Våra kockar skapar härligt aptitretande rätter med endast de bästa färska råvaror från lokala leverantörer. Vår meny förändras med årstiderna, med fokus på fisk som fångats samma dag och andra livsmedel traditionella till skärgården.

  +358 10 2311 300

  info@kallesinn.com

  http://www.kallesinn.com/

  Facebook

 • Klobbskat caravan parkering

  Klobbskatvägen 179, Korsholm

  Välkomna till Klobbskat!

  Vi har 10 gästbåtplatser och 9 platser för husbilar/husvagnar. Mot en extra avgift kan man få tillgång till dusch/bastu/servicehuset under vistelsen.

  +358 50 384 9888

  kvarkensbatklubb@gmail.com

  https://www.kvarkensbatklubb.fi/

  Facebook

 • Kvarken Brewery

  Klobbskatvägen 185, Mustasaari

  A Microbrewery located in the Kvarken World Heritage area, on the Replot-Island, Klobbskat harbour.

  Started in 2017 with a simple vision of creating tasty beer with the clean water found in our World-Heritage “approved” archipelago. At end of 2018 we had created 6 base beers and 3 seasonals. Welcome to try a refreshing experience, hidden inside the bottle.

  Why not come and try our beers in our Gastropub & pizzeria in Replot village in the Kvarken Archipelago.
  Read more about the Gastropub here.

   

  +358 40 352 4297

  Facebook

 • Kvarken Brewery Gastropub & Pizzeria

  Replotvägen 427, Korsholm

  Craft Beers, Pizzas, Sallads and a la Carte and catering on order.

  The perfect place to try the craft beers from Kvarken Brewery.

   

  +358 6 352 0033

  info@kvarkenbrewery.com

  Facebook

 • Kvarken Nature and Fishing Tours

  Kvarken Nature and Fishing Tours erbjuder guidade fisketurer och olika aktiviteter ute i naturen året om.

  Vi tar gärna emot både privatpersoner, skolor och företagsgrupper. Guidningar är ett uppskattat sätt att vistas ute i den rofyllda naturen och samtidigt lära sig något nytt.

  Vår verksamhet bygger på hållbarhet och med respekt för natur och lokala traditioner.

  +358 44 527 2314

  info@kvarkennatureandfishing.fi

  https://www.kvarkennatureandfishing.fi/

  Facebook

 • Kvarken Shop

  Björkövägen 1011, Korsholm

  Kvarken Shop

  Presentbutik med lokalt hantverk, konstkeramik, ylle- och silkesprodukter, silver- och glasföremål, målningar, träslöjd och naturkosmetika i Svedjehamn, Björköby.

  +358 44 9115 8841

  bjorkokvarkenshop@gmail.com

  https://bjorkokvarkenshop.com/

  Facebook

 • Kvarken Shop

  Björkövägen 1011, Korsholm

  Hos oss hittar du

  – Konstkeramik
  – Ylle- och silkprodukter
  – Silver- och glasprodukter
  – Målningar
  – Stick- och handarbetsprodukter
  – Träslöjd
  – Naturkosmetik
  – Havtornspressar
  – Småknivar

  Välkommen och bekanta dej!

  +358 40 750 1420

  bjorkokvarkenshop@gmail.com

  https://bjorkokvarkenshop.com/

  Facebook