Information om coronaviruset

Förbigå menyn

Kirjailijat karanteenissa - videovälähdyksiä kotikirjastoihin

Artikelkategorier: Litteratur

Kirjailijat karanteenissa -ohjelmassa vaasalaiset kirjailijat Tiina ja Marko Hautala pitävät viikoittain

kirjallisuusaiheisia videojuttuokioita huhti-toukokuun ajan. Niiden kautta päästään seuraamaan, miten kirjailijantyö sujuu sosiaalisen eristäytymisen aikana.

Tulevissa jaksoissa luvassa ainakin ääneenlukutuokioita, kurkistuksia kirjoituskammioon ja äänikirjanauhoituksiin sekä kävelyretkiä kirjojen tapahtumapaikoille.

Kunkin videon linkki tulee kirjaston kotisivulle julkaisupäivänä iltapäivällä. Videot jäävät talteen kulttuuri- ja kirjastopalveluiden Youtube-kanavalle, joten niitä voi katsoa myöhemmin uudelleen.

Videoiden julkaisu joka torstai huhti-toukokuussa:

9.4. Jakso 1: KURKISTUS KIRJAILIJAKAMMIOON
Marko Hautala kertoo, miten oma koti on vaikuttanut ensi syksynä julkaistavaan Pimeän arkkitehti -romaaniin, jonka tapahtumapaikkana on riivattu kerrostalo.

16.4. Jakso 2: LUETAANKO KUMMITUSJUTTUJA?
Tiina Hautalan tarinatuokiossa kerrotaan erään Vaasan tunnetuimman aavedaamin tarina, joka saattaa nytkin vaellella asiakkaista hiljentyneessä hotellissaan.

23.4. Jakso 3: KUOKKAMUMMON JÄLJILLÄ
Tässä jaksossa jalkaudutaan Marko Hautalan matkassa Kuiskaava tyttö- ja Kuokkamummo-romaanien tapahtumapaikoille Vanhan Vaasan raunioille ja Suvilahden pimeisiin rantametsiin – keskiyöllä!

30.4. Jakso 4: KAUHUKUSTANTAJA KARANTEENISSA
Millainen on kummituskustantajan karanteenipäivä? Tiina Hautala ja luuranko Kostja viettävät erilaisen työpäivän kantaen ja availlen uutuuskirjalaatikoita sekä pohtien tulevaa. Terveisiäkin saadaan!

7.5. Jakso 5: KAUHEAA KIRJAVINKKAUSTA
Marko Hautala jutustelee kauhukirjallisuudesta, suomalaisen kauhun historiasta ja nykytilanteesta sekä vinkkaa, mitä kauheaa hänellä on ollut viime aikoina lukulistallaan.

14.5. Jakso 6: NÄIN TEHDÄÄN ÄÄNIKIRJAA!
Tiina Hautala esittelee Haamun Krypta-kellarivaraston lukunurkkauksen ja kertoo, millaisia haasteita on äänikirjan tekemisessä kotistudio-olosuhteissa, kun lukutilanne on paineistettu jännitysmomenteilla – ja taloyhtiön pyykkitupakin on samalla käytävällä.

21.5. Tulossa…

28.5. Tulossa…