Förbigå menyn

Mat, dryck och nöje

Välj önskad typ av restaurang och/eller område eller sök med hjälp av sökord, avsluta med att trycka ”Visa sökresultat”.

Välj typ
Ta bort filter
 • Berny's Restaurant & Café

  Replotvägen 2, Korsholm

  Välkommen till restaurangen vid Replotbron, porten till Finlands enda världsnaturarv! Vi månar om våra gäster och erbjuder en vacker skärgårdsmiljö, god mat med lokalproducerade råvaror efter tillgång i trivsamma utrymmen. Berny’s består av ett café, en restaurang med terrass, konferensutrymmen, en bastuavdelning med badtunnor och ett lusthus.

  +358 50 552 1611

  info@berny.fi

  https://www.berny.fi/

  Facebook

 • Cafe & Restaurant Salteriet

  Björkövägen 1011, Korsholm

  Ät, drick och njut av lokal mat i Finlands enda, unika världsarvsområde.
  I mysiga Café Salteriet kan man beställa mat av lokala råvaror eller njuta av kaffe och hemlagade bakverk. På terrassen smakar det med förfriskningar och det är härligt att beundra det unika landskapet i världsarvsområdet. Och solnedgången när kvällen går över till natt – det måste man bara uppleva själv.

   

  +358 45 148 6677

  salteriet.info@gmail.com

  http://salteriet.fi/sv/salteriet/

 • Fagerö Folkpark

  Björkgrundsvägen 1, Närpes

  Fagerö Folkpark, Närpes

  I byn Rangsby i Närpes finns Fagerö Folkpark. Här ordnas danser med olika teman på somrarna. På området finns också en skärgårdsrestaurang samt en minigolfbana.

  info@fagero.fi

  http://www.fagero.fi/fi/

  Facebook

 • Kalliojärvi strandrestaurang

  Kortesluomantie 146, Isokyrö

  Inomhus 74 kundplatser och på terrassen 65 kundplatser. Restaurangen har A-rättigheter och trivsamma utrymmen för mindre möten och gemensamma matstunder. Mångsidigt utbud av mat, allt från frukost till middag. Gruppmenyer enligt önskemål.

  +358 6 472 4860

  https://www.kalliojarvi.fi/restaurangen

  Facebook

 • Kvarkens värdshus

  Rudträskvägen 6, Korsholm

  Merenkurkun majatalo

  Restaurangen & Kafé i Björköby centrum.

  Restaurangen är öppen på beställning året om. Vi serverar smakliga luncher, salta eller söta munsbitar, även pizza med varm eller kall dryck. Du kan även beställa middag för ditt sällskap, eller avnjuta vad vårt stående bord har att erbjuda. Vi serverar hemlagad mat gjord av lokala råvaror.

  Vi har plats för 40 pers. Vår restaurang har A-rättigheter.

  +358 50 448 6790

  merenkurkunmajatalo@gmail.com

  https://www.merenkurkunmajatalo.fi/

  Facebook

 • Kyrö Distillery Home - besökscenter och restaurang

  Oltermannintie 6, Isokyrö

  Kyrö Distillery - Kyrön matkailun edistämiskeskus

  Kom och besök Kyrö Destillery, beläget i en gammal mejeribyggnad i Storkyro. Boka en plats på rundvandring och tasting eller kom in och njut av en cocktail.

  Rundvandring – kom med på en tur i våra utrymmen och hör vår intressanta historia (turer på finska och engelska)
  Tasting – provsmaka fyra olika rågprodukter och hör historierna bakom produktutvecklingen.
  Kyrös Kök – Söker du upplevelser? Vi erbjuder lokala smaker och historier.

  Under sommar månaderna ordnas det rundvandringar i distilleriet varje vecka, kolla företagets hemsida för tider och datum.

  Du kan även göra ett virtuellt besök.

  visit@kyrodistillery.com

  https://visit.kyrodistillery.com/

  Facebook

 • Lind's Kök - den tropiska växthusrestaurangen

  Bäcklidvägen 476, Närpes

  Du behöver inte sätta dig på ett flyg för att uppleva djungeln och annorlunda smaker. I vår växthusrestaurang längs riksväg 8 i Närpes sitter du under tropiska fruktträd och insuper doften av örter, samtidigt som du får en garanterad smakupplevelse.

  Har du någonsin ätit jordgubbar med vitlök? En biff med lakritssås? Eller en söt pannacotta gjord på tomat? Hos oss faller det naturligt att använda tomater i matlagningen: Närpes står nämligen för den största tomatproduktionen i landet. Som pricken på i:et toppar vi våra hemlagade rätter med egenodlade örter och ätliga blommor.

  Hos oss är temperaturen alltid behaglig, oberoende av om solen ligger högt eller om snön ligger tungt. Här är de asiatiska vibbarna påtagliga året runt. På sommaren kan du njuta av vår sommarlunch alla dagar – då varken kan eller behöver du boka bord. På vinterhalvåret öppnar vi om ditt sällskap är minst 15 vuxna och då får ni själva välja vilken av våra menyer som faller er i smaken. Om ditt sällskap är färre kan du höra av dig ändå, har du tur kan du besöka oss i samband med någon annan bokning.

  +358 40 510 8124

  info@lindskok.fi

  https://www.lindskok.fi

  Facebook

 • Minettes Kök

  Köpingsvägen, Maalahti

  Lunchrestaurang i centrum av Malax.

  040 1292217

  minetteskok@gmail.com

  Facebook

 • Molpe Paviljong

  Sjövägen (Molpe) 298, Korsnäs

  Molpe paviljong, Korsnäs

  Molpe UF har, enligt de flesta, den naturskönaste paviljongen i Österbotten. Dansplatsen är belägen vid Molpe strömmen och är en viktig del av övriga föreningars, företags och övriga sammanslutningars samt privatpersoners verksamhet i nejden. Dessutom används föreningens utrymmen för bröllop, allsångskonserter, födelsedagskalas och så vidare. Minst fem tusen besökare rör sig årligen på området.

  http://molpe.fi/foreningar/uf/

  Facebook

 • Pukkilansaari

  Pohjankyröntie 115, Isokyrö

  Pukkilansaari, Isokyrö

  Danslave belägen på naturskönta Pukkilansaari i Storkyro, ca 40 km öster om Vasa. Till ön tar man sig med en liten färja. Sommartid dans till finska artister.

   

  https://www.kyronvoima.net/pukkilansaari/

  Facebook

 • Red & Green

  Närpesvägen 16, Närpes

  Den centrala mötespunkten för gäster nära och fjärran – Vi dukar upp för frukost, lunch, middag och brunch. Vi serverar klassisk mat gjord på de bästa råvarorna som finns att erbjuda från regionen med influenser från Europa efter säsong.

  +358 6 823 8400

  sales@hotelredgreen.fi

  https://www.hotelredgreen.fi/sv/om-restaurangen

  Facebook

 • Strand-Mölle

  Sjövägen 271, Korsnäs

  Strand-Mölle är restaurangen vackert belägen vid havet i den lilla byn Molpe, cirka 40 km söder om Vasa.

  Hos oss kan du avnjuta närproducerad mat med de allra finaste råvarorna i form av à la carte, pizza och lunch. Till maten rekommenderar vi vår egen öl Svallka, något av de goda vinerna i vår vinlista, eller varför inte en fräsch, internationell drink?

  Kvalitet, äkta ingredienser och mat fri från tillsatser är viktigt för oss. Nära samarbeten med lokala producenter garanterar att maten vi serverar alltid är fräsch och gynnar närregionen.

  Varmt välkommen till oss på restaurangen vid havet!

  +358 6 347 67 54

  info@strand-molle.fi

  https://www.strand-molle.fi/

  Facebook

 • Wästinn

  Västerö 1587, Vörå

  Wästinn ligger i Österbotten på Finlands västkust och cirka 50 kilometer norrut från Vasa.

  Vi betjänar företag, samfund och privatpersoner med högklassiga inkvarterings-, restaurang och programtjänster från mars till november månad. Vi ordnar möten, familjefester och utflykter som kan bestå av övernattning, måltider, konferenstjänster, bastubad och guidning.

  Vi tillreder äkta hemlagad mat som förbereds från grunden i vårt kök samt använder lokala råvaror och delvis ekologiska råvaror från egen trädgård. Våra måltider är främst baserade på lokal fisk så som sik, vild lax, strömming och abborre men finns även kötträtter som alternativ. Vårt Cafe (restaurang) är öppet endast för övernattande hotel gäster samt förhands beställda grupp bokningar.

  +358 50 589 9724

  info@wastinn.fi

  http://www.wastinn.fi/

  Facebook

 • Åminne Kök & Bar

  Paviljongsvägen 21, 66100 Malax

  Åminne Kök & Bar drivs av krögarna Madelene Vikstrand och Jan Peter Ivars sedan sommaren 2018.

  Efter en omfattande renovering är restaurangen nu öppen även under vinterhalvåret. Restaurangens utrymmen består av två skilda salar, två terrasser, garderob och toaletter.

  Vardagar serveras buffélunch, under kvällar och veckoslut á la carte-meny. Åminne Kök & Bar ordnar även bruncher, temakvällar och festmenyer vid högtider.

  +358 40 705 8890, +358 50 527 9625

  aminnebarkok@gmail.com

  https://aminnefolkpark.fi/restaurangen/

  Facebook

 • Åminne stugbys restaurang

  Åminnevägen 409, Malax

  Åminne Stugby är beläget på västkusten vid havet och är ett utmärkt alternativ för övernattning! På campingområdet finns olika storlekar och standard på stugor, tält- och husvagnsplatser, strandbastu, grillkåta som alla gäster får använda samt en liten lekplats åt barnen. Hos oss kan man övernatta från maj till september, övriga tider enligt väder och överenskommelse.

  Till vår service hör också en restaurang med A-rättigheter, mötesutrymmen, och en bastuavdelning med jacuzzi.

   

  +358 (0)50 468 4822

  info@aminnelomakyla.fi

  http://www.aminnestugby.fi/

  Facebook

 • Ädelbragd

  Slagfältsvägen 130, Vörå

  Ta chansen att känna historiens vingslag ute vid furirsbostället och restaurang Ädelbragd vid nästa besök genom att sätta tänderna i en bit historia. I vår restaurang serverar vi historiska rätter baserade på minst 200 år gamla recept.

  Tillsammans med historiska matexperten Kristina Steen och Oravais historiska förening har vi skapat en genuin restaurangupplevelse. Slå dig ner i vår ombonade miljö med prägel av 17-1800-tal. Låt vår serveringspersonal i sina tidstypiska kläder servera dig en måltid från svunna tider.

  Som tillägg till maten kan vi erbjuda bland annat guidning av området, exercis av Österbottens regemente och musikunderhållning.

  För de som önskar veta mera om 17-1800-talet finns det dessutom möjlighet att få en historisk expert (Kristina Steen) som berättar om livet på den tiden, allt för att kunden skall få en så bra helhetsupplevelse som möjligt.
  Rökbastu och badtunna kan vi också erbjuda våra gäster, som skön avkoppling innan maten eller efter ett möte. Mera information om våra program och tjänster hittar du lätt här på vår hemsida.

  Vår ambition är att kunna erbjuda kunden en bit historia med ett skräddarsytt besökspaket i en historisk omgivning.

  +358 50 343 2642

  kenny.sundqvist@adelbragd.fi

  http://www.adelbragd.fi/

  Facebook