Förbigå menyn

Mat, dryck och nöje

Välj önskad typ av restaurang och/eller område eller sök med hjälp av sökord, avsluta med att trycka ”Visa sökresultat”.

Välj typ
Ta bort filter
 • 1h+k

  Hovrättsesplanaden 13, Vasa

  Kom till vår lugna och trivsamma restaurang för att äta lunch eller för att avnjuta en À la carte -måltid . Vi erbjuder även cateringtjänster till både större och mindre fester. Dessutom erbjuder vi mötesutrymmen i Vasa centrum. I samband med mötet kan ni även äta lunch eller middag.

  +358 50 566 8338

  info@1hk.fi

  http://www.1hk.fi/

  Facebook

 • Amarillo

  Vasaesplanaden 18, Vasa

  Amarillo har en fräsch, ledig, okomplicerad och energisk stil. På menyn finns det massor med fräscha smaker och, icke att förglömma, de bästa gamla favoriterna.

  +358 20 780 8880

  amarillo.vaasa@sok.fi

  https://www.raflaamo.fi/sv/vasa/amarillo-vasa

  Facebook

 • AVENY Café Vasa

  Hovrättsesplanaden 13, Vaasa

  AVENY Café Vasa, gågatans soliga café.

  När du tar steget in från vår uteservering, möts du av caféets unika miljö och stämning. Vårt stora utbud söta och salta bakverk är vår egen tillverkning, med stort fokus på glutenfritt, keto och veganskt. Vi har även A-rättigheter. Välkommen!

  0505506814

  cafe@aveny.fi

  https://www.aveny.fi

  Facebook

 • Babista

  Hovrättsesplanaden 18, Vasa

  Vi är Babista, en grupp som engagerat oss för att skapa en ny kebabkultur.
  Vi vill upphöja kebaben till den ställning som dess tusenåriga tradition berättigar. Vi serverar kebab som lagats med passion och stolthet. Vi grillar våra spett så att de är saftiga och fylliga, vårt kött är förstklassigt, våra grönsaker och örter är färska och de såser vi tillreder innehåller otaliga smaker.

  Babista Vasa hittar du i samband med Original Sokos Hotel Royal.

  https://www.raflaamo.fi/fi/ravintola/vaasa/babista-vaasa

  Facebook

 • Bank Food & Wine

  Hovrättsesplanaden 11, Vasa

  Bank Food & Wine
  erbjuder moderna, skandinaviskt rena smaker i Vasa Aktiebanks gamla utrymmen i centrum av Vasa. Den unika omgivningen, kombinerad med en avslappnad stämning och vänlig service, skapar de perfekta förutsättningarna att njuta av såväl vardag som fest.

  Pocket Wine & Drinks 
  grundades av kärleken till goda drycker, trevlig samvaro och en avspänd atmosfär. Kom in själv eller med ett större sällskap – vi lovar att du kommer att trivas. Pocket håller till i kärncentrum av Vasa, strax intill restaurang Bank.

  +358 50 593 0202

  myynti@bankandpocket.fi

  http://bankandpocket.fi/

  Facebook

 • Berny's Restaurant & Café

  Replotvägen 2, Korsholm

  Välkommen till restaurangen vid Replotbron, porten till Finlands enda världsnaturarv! Vi månar om våra gäster och erbjuder en vacker skärgårdsmiljö, god mat med lokalproducerade råvaror efter tillgång i trivsamma utrymmen. Berny’s består av ett café, en restaurang med terrass, konferensutrymmen, en bastuavdelning med badtunnor och ett lusthus.

  +358 50 552 1611

  info@berny.fi

  https://www.berny.fi/

  Facebook

 • Bistro Cafe and Catering

  Algotsvägen 2, Närpiö

  Vi på Bistro Cafe & Catering önskar er varmt välkomna. Vi bjuder på god mat och vänlig service.

  Vi serverar lunchbuffé varje vardag och vi arrangerar också bröllop, företagsevent, begravningar, catering, konferens mm

  +358 40 3575232

  bistro.narpes@gmail.com

  http://bistrocafe.fi/

  Facebook

 • Bistro4

  Kirkkopuistikko 4, Vaasa

  Avslappnad lounge atmosfär med världens smaker. Bistro4 ger dig världens smaker enligt ett tema som ändras varje månad. Kom och njut av den avslappnade atmosfären med vin, utsökt mat, konst och musik. Bistro4 är ett ställe där vuxna kan koppla av, dit du kommer när ditt sinne behöver lugna ner dig. Du kan även boka vårt kabinett för eget bruk.

  +358 44 2395205

  myynti@nhgroup.fi

  https://www.bistro4.fi/

  Facebook

 • Bock's Corner Brewery

  Gerbyvägen 18, Vasa

  We are small independent brewery situated in the heart of a once booming brewing district. After nearly thirty years of silence, we brewed the first batch in February 2015 in a refurbished ice cellar that has now become our home. Our beers are produced in small quantities and we personally check that every batch is up to the high standard we have set for ourselves- only the best is good enough! We have also opened Bock’s pub in connection to the brewery where people are welcome to socialize and enjoy a tasty meal while watching the brewmaster at work. Remember to also say hi to our animals outside!

  +358 50 3777 000

  sales@bockscornerbrewery.com

  http://www.bockscornerbrewery.com

  Facebook

 • Brasserie & Bar Fondis

  Hovrättsesplanaden 15, Vasa

  Atmosfärisk och avslappnad kvartersrestaurang i hjärtat av staden.
  En del av Vasa restaurangliv sedan 1964.

  Som en familjedriven restaurang är det lokala viktigt för oss. God mat, kvalitetsdrycker, mångsidiga evenemang och en kunnig personal är hörnstenarna i vår verksamhet.

  Vårt professionella köksteam trollar fram klassiker, med en modern twist, där lokala ingredienser spelar huvudrollen.

  I vårt vinskåp hittar du både väletablerade klassiker och intressanta nyheter, samt i vår bar t.ex. ett stort urval av finländska gins såväl som öl från småbryggerier.

  Vi finns i det magnifika, över 100 år gamla, Hartman-huset i hörnet av salutorget – vid Hovrättsesplanaden 15, Vasa.

  +358 20 734 5400

  fondis@fondis.fi

  https://fondis.fi

  Facebook

 • Cafe & Restaurant Compass

  Klobbskatvägen 164, Mustasaari

  Cafe & Restaurant Compass är en trevlig cafe/restaurang i Söderudden i Korsholm, ungefär 50 km från Vasa.
  Restaurangen erbjuder lunch, a la carte och pizza/hamburgare. I anslutning tillr estaurangen finns en livsmedelskiosk med de viktigaste förnödenheter för sommargästen och båtturisten.
  Restaurangen är öppen året runt. Under vintersäsongen på helgerna och sommartid alla dagar. Restaurangen kan även bokas för familjefester och möten.

  + 358 50 571 8590

  cafeakke@luukku.com

  https://www.restaurantcompass.fi/

  Facebook

 • Dallas Pizza Palazzo

  Västerviksvägen 24, Vasa

  För den lokalbefolkningen är Dallas Pizza Palazzo ett permanent landmärke. Restaurangen är även en del av den lokala livsstilen. Förutom på pizza, svänger man även in på kaffe, öl eller en drink. För sådana stunder betjänar bäst den stämningsfullt inredda Cup of Java – kaffehörnan.
  Klaostrofobi behöver man inte uppelva vid Dallas, eftersom helheten består utav 400 kvadratmeter på tre olika våningar. Till den så kallade källarvåningen har man byggt en elegant 8-10 personers bastuavdelning, som passar perfekt till exempel för julfester eller andra småskaliga evenemang. På den tredje våningen däremot finns det tillgängligt ett rymligt kabinett för möten och sammankomster.

  +358 6 321 1471

  https://www.dallaspizzapalazzo.com

  Facebook

 • Dongnai

  Kauppakeskus Rewell, Vaasa

  Dongnai Grill & Bar erbjuder smakrik Vietnamesisk mat till ett förmånligt pris.

  044 0928050

  dungluong1601@gmail.com

  http://dongnai.fi/

  Facebook

 • Elsas Kök

  Vöråvägen 305, Vörå

  Elsas Kök

  Mitt bland åkrar och ängar, på Campus Norrvalla finns restaurangen Elsas Kök. Rågens rike, historiens vingslag möter nordiska och internationella smaker. Vår tyngdpunkt är högklassiga råvaror och så närproducerat om möjligt.

  Vår kunniga personal bakom Elsas serverar flera hundra luncher per dag! Vi gillar hälsosamma möten och konferenser och serverar gärna skräddarsydda lösningar för alla – vi tänker nämligen att god mat och hälsosamma alternativ gör varje möte lite bättre.

  Elsas Kök erbjuder luncher varje dag, bruncher vissa söndagar, middagar – allt du kan tänkas behöva.

  +358 6 383 1061

  https://www.folkhalsan.fi/elsaskok/

  Facebook

 • Faros

  Kalaranta, 65100 Vaasa

  Vid Vasas vackraste utsiktsplats intill kajen vid Fiskstranden hittar du oss. Faros är ett gammalt fyrskepp som kom till Vasa 1989 och har sedan dess fungerat som restaurangbåt. Sommaren 2018 expanderade Faros och FYR öppnades. Fyr är vår andra matsal, med plats för upptill 70 personer, och ligger i anslutning till terrassen. FYR har fönster från golv till tak och en sann panoramavy mot havet. Du sitter inne men det känns som ute. Vasas soligaste terrass finns på Faros. Med underbar panoramavy får du uppleva sommaren när den är som bäst. Vi har plats för ca 300 personer. Här kan du njuta av både mat och dryck.

  +358 45 151 3007

  info@faros.fi

  http://www.faros.fi

  Facebook

 • Fiskdisken

  Fiskstranden, Vasa

  Fiskdisken är fisk- och delibutiken som skapar en helhetsupplevelse av hög kvalitet. En saluhallskänsla i miniatyr där du alltid kan få tips på recept för de råvaror du köper. Du besöker Fiskdisken då du vill tillreda dina middagar själv, ta dig en fisksmörgås som enkelt mellanmål, eller vill köpa färdigt tillredda matportioner som underlättar din vardag antingen till lunch eller middag.

  Vid lunchtid serveras bl.a. alltid dagens soppa och dagens sallad. Avnjut på plats med härlig havsutsikt eller ta med och låt väl smaka på något fint ställe utomhus vid Fiskstranden, på en brygga eller i parken.

  Din fyrbenta vän är också välkommen med på terrassen.

  +358 50 409 8150

  info@fiskdisken.fi

  https://fiskdisken.fi/

  Facebook

 • Magokoro

  Rewell Center, Övretorget, Vasa

  Vi vill bjuda på en behaglig upplevelse av det japanska köket. Vi hoppa att du kan uppleva den kärlek och passion vi har för god mat i varje munsbit. På vår meny hittar du ett stort urval sushi-bitar, både traditionella och efter våra egna recept. Vi använder alltid färska och lokalproducerade ingredienser.

  +358 44 210 7539

  magokoro.vaasa@gmail.com

  http://magokoro.fi

  Facebook

 • Mama's Kitchen

  Storalånggatan 53, Vasa

  Mama’s Kitchen betjänar er i Vasas Finska teater, belägen i Restaurang Kulmans tidigare och nu fullständigt renoverade lokaler på adressen Storalånggatan 53.

  Hos oss får du stadens bästa husmanskost lunch, servering i teaterpausen samt mötespaket.

  Mama’s har mältat Vasaborna sedan 2005. Måndagar till fredagar serverar vi två varma lunch alternativ, en generös salladsbuffe samt dagens soppa. Våra kockar använder sig av inhemska produkker när dom tillbereder maten från grunden. Vår meny följer säsongerna så våra kunder kan njuta av råvarorna då dem är som smakrikast.

  +358 6 317 7166

  info@mamaskitchen.fi

  https://www.mamaskitchen.fi/

  Facebook

 • Martin Bistro

  Hovrättsesplanaden 20, Vasa

  Liten stämningsfull restaurang i mellaneuropeisk stil som ligger i Vasas centrum. Vi erbjuder en smaklig lunch om vardagarna och A’la Carte -portioner kvällstid.

  +358 6 312 0043

  https://www.martinbistro.fi/

  Facebook

 • Memos

  Sandögatan 18, Vaasa

  Vi serverar genuin och läcker medelhavsmat, med en hälsosam och modern touch, i hjärtat av Vasa

   

  +358 40 1633663

  info@memos.fi

  https://www.memos.fi

  Facebook