Förbigå menyn

Mat, dryck och nöje

Välj önskad typ av restaurang och/eller område eller sök med hjälp av sökord, avsluta med att trycka ”Visa sökresultat”.

Välj typ
Ta bort filter
 • Minettes Kök

  Köpingsvägen, Maalahti

  Lunchrestaurang i centrum av Malax.

  040 1292217

  minetteskok@gmail.com

  Facebook

 • Nabben restaurant

  Tottesund 598, Maxmo

  Nabben Restaurant är en populär restaurang 30 km norr om Vasa.
  Här kan du njuta av god mat tillsammans med vänner, familjen eller affärsbekanta.
  I restaurangen finns plats för 50 matgäster. På sommaren rymmer vår terass 220 personer. I restaurangen kan du njuta av pizza, a la carte eller kaffe. Restaurangen har A-rättigheter.

  +358 40 5107 536

  info@nabben.fi

  https://www.nabben.fi/

  Facebook

 • Niska Vasa

  Hovrättsesplanaden 13, Vasa

  Niska är den kända åländska kocken Michael Björklunds eget restaurangkoncept. Menyn ­består av plåtbröd ”åländsk pizza” och sallader som alla är gjorda i äkta skärgådsstil.

  Vår plåtbröd tillverkas av högklassiga råvaror. Vi kokar bl.a. vår egen tomatsås och toppar plåtbröden med långlagrad ost från ÅCA.

  040 017 4146

  vasa@niska.ax

  https://niska.ax/niska-vasa/

  Facebook

 • Pancho Villa

  Vasaesplanaden 17, Vasa

  Den mexicanska restaurangen Pancho Villa, erbjuder saftiga, rejäla hamburgare, biffportioner samt andra mexikanska delikatesser för hela familjen.

  +358 10 320 9895

  vaasa@panchovilla.fi

  https://panchovilla.fi/vaasa

  Facebook

 • Panninis Kitchen & Catering

  Laivakatu 13, 65100 Vaasa

  Paninis Kitchen & Catering har funnits sedan år 1995 och vi har varit verksamma inom catering- och restaurangbranschen sedan dess. Vi älskar god, enkel mat och hoppas att ni också gör det.

  Vår restaurang är lättillgänglig och utanför finns det gott om gratis parkeringsplatser.

  Välkommen till oss på frukost eller lunch!

  Vid cateringförfrågningar, ta gärna kontakt per email.

  +358 50 435 8514

  info@paniniskitchen.fi

  https://www.paniniskitchen.fi/fi/

  Facebook

 • Pharmacy House Cafe & Bakery

  Hovioikeudenpuistikko 9, Vaasa

  Gott kaffe, värmande soppor, underbara bakverk, härliga bröd, hälsosamma snacks, mysigt te, bubbliga viner och tjusig utsikt. Allt detta plus glada leenden hittar du hos Pharmacy House.

  Pharmacy House Café & Bakery föddes ur drömmen om ett café med egen tillverkning av produkter. Dröm och lokal möttes och nu finns vi en anrik byggnad som fungerat som apotek sedan 1940-talet. Det lyfter vi gärna fram genom gamla apoteksdetaljer blandat med en mera modern inredning apoteksdetaljer.

  Vi älskar vårt färska bröd och våra gudomliga bakverk, men vi har även en passion för vin. Välkommen in på afterwork med vin och tapas på fredagar!

   

   

  +358 44 237 4660

  cafe@pharmacyhousecafe.fi

  https://www.pharmacyhousecafe.fi/

  Facebook

 • Qvarken

  Rostensgatan 6, Vasa

  Njut av nordiska smaker i vår restaurang, både till lunch och middag, eller kom förbi och ta en drink i lobbybaren. Här är det svårt att inte känna sig välkommen!

  +358 6 357 8100

  vaasa@scandichotels.com

  https://www.scandichotels.se/hotell/finland/vasa/scandic-vaasa/restaurang-bar

 • Restaurang Loftet

  Rådhusgatan 28, Vasa

  Tillsammans med oss kan du sjunka in i en känsla av gången tid

  Vi serverar utsökt mat med spännande smakkombinationer i en historisk miljö. Här kan du njuta av lunch, en kopp kaffe – eller varför inte smaka på vår egen glass? Från vår lunchmeny kan du välja mellan dagens lunch, veckans vege eller veckans fisk. Vi använder enbart inhemskt kött.

  Sedan några år tillbaka är det vi, Kenny Sundqvist och Suvi Mäntylä, som driver Restaurang Loftet. För oss är det viktigt att förvalta de anrika traditioner som finns i huset och samtidigt föra in nytänk och nya upplevelser för både gamla och nya matgäster. På sommaren kan du avnjuta lunchen ute på vår mysiga innergård. Vi önskar dig varmt välkommen till oss på Rådhusgatan 28.

  +358 50 428 0616

  ravintola@loftet.fi

  https://www.loftet.fi/restaurang-loftet

  Facebook

 • Rosso

  Rewell Center, Övretorget, Vasa

  Rosso är en trevlig restaurang där du kan umgås med familj och vänner och njuta av den avslappnade stämning som finländare har njutit av redan under fem årtionden. Hos oss bjuds det på de mest älskade klassikerrätterna, fantastiska nyheter och framför allt de vittbekanta pizzorna. Rosso är ett glatt matställe dit du är välkommen med vilket sällskap som helst!

  +358 20 780 8830

  https://www.raflaamo.fi/sv/vaasa/rosso-vaasa

  Facebook

 • Seglis

  Uddnäsvägen 14, Vasa

  Restaurang Seglis är vackert belägen vid havet på ön Vasklot, endast 2 km från Vasa centrum. Under sommarhalvåret erbjuder vi lunch och a la carte som kan avnjutas inne eller på vår terrass med vacker havsutsikt. Hos oss kan du även ordna privatbeställningar så som bröllop och födelsedagsfester (inte under juni-juli). Under hösten och fram till jul har vi öppet på beställning.

  +358 50 362 4292

  info@seglis.fi

  https://www.seglis.fi

  Facebook

 • Skärgårdsrestaurang Ukkokari

  Gubbgrund, Vasa

  Skärgårdsrestauranrang Ukkokari finns på den vackra ön Gubbgrund i Gerby skärgård, Vasa. Vi erbjuder restaurang,- och
  programtjänster i havsmiljö under alla årstider.

  På sommaren kommer du till oss med båt och på vintern är det en kort väg från fastlandet ( c. 100m ) över isen från Ukkokari simstrand. Vintertid plogas också upp en isväg till Ukkokari.

  På Ukkokari kan du också ordna bl.a privata tillställningar, lilla julfester, möten, kurser, ditt företags Tyky dagar, födelsedagar och familjefester i en naturnära miljö. Vi planerar tillsammans enligt dina önskemål en oförglömlig dag eller kväll.

  +358 50 544 5848

  ukkokarioy@gmail.com

  http://www.ukkokari.fi

  Facebook

 • Strampen

  Strandgatan 6, Vasa

  Restaurang Strampen ligger i natursköna Inre hamnen i Vasa och är en av Finlands äldsta paviljong med sina 150 år på nacken. Restaurangen rymmer cirka 220 personer och sommartid har vi även tillgång till 400 kundplatser på terrassen. Vi har öppet från mitten på april fram till jul, vi serverar både lunch och à la carte och i december dukar vi upp julbord. Vi arrangerar även större privata tillställningar, företagsfester och bröllop.

  +358 41 451 4512

  https://www.strampen.com

  Facebook

 • Strand-Mölle

  Sjövägen 271, Korsnäs

  Strand-Mölle är restaurangen vackert belägen vid havet i den lilla byn Molpe, cirka 40 km söder om Vasa.

  Hos oss kan du avnjuta närproducerad mat med de allra finaste råvarorna i form av à la carte, pizza och lunch. Till maten rekommenderar vi vår egen öl Svallka, något av de goda vinerna i vår vinlista, eller varför inte en fräsch, internationell drink?

  Kvalitet, äkta ingredienser och mat fri från tillsatser är viktigt för oss. Nära samarbeten med lokala producenter garanterar att maten vi serverar alltid är fräsch och gynnar närregionen.

  Varmt välkommen till oss på restaurangen vid havet!

  +358 6 347 67 54

  info@strand-molle.fi

  https://www.strand-molle.fi/

  Facebook

 • Tesse's Cafe

  Karlebyvägen 2063, Korsholm

  Tesses Cafe ligger vackert beläget vid Vassorfjärden.
  Vi har ett brett urval av mat, lunch, a la carte och pizza.
  I restaurangen finns plats för 80 matgäster och 24 platser i konferensrummet.
  Restaurangen har A-rättigheter.

  KONFERENS
  Vår kabinett rymmer 24 personer.
  Passar både till möten och festtillfällen, mötesutrustning finns att tillgå.

  +358 6 3464 392

  http://www.tessescafe.fi/

  Facebook

 • Trattoria Puistikko

  Hovrättsesplanaden 18, Vasa

  Atmosfären i Trattoria Puistikko, belägen invid Hovrättsesplanaden, är lockande och smakerna och atmosfären minnesvärda. Esplanadens grönskande och pulserande atmosfär, som är viktig för Vasa-borna, är precis rätt läge för en italienskinspirerad restaurang där man kan roa sig länge – i ett stort och glatt sällskap.

  Trattoria Puistikkos meny består av ett läckert urval av pastarätter, pizza, skickligt tillredda grillrätter, generösa risottoportioner och krispiga sallader. Köket fylls av doften av råvaror kända från det italienska köket – tomater, vitlök, salvia och olika ostar.

  https://www.raflaamo.fi/sv/restaurang/vasa/trattoria-puistikko-vasa

  Facebook

 • Urban Pasta

  Hovioikeudenpuistikko 11, Vaasa

  Vi på Urban Pasta tycker det är viktigt att servera bade smakrik och hemlagat mat. Varje dag gör vi vår Pasta från grunden, där vi strävar efter att använda endast lokala råvaror. Vi serverar Pasta bade till lunch och middag.

  Viva la Pasta!

  +358 50 322 9933

  info@urbanpasta.fi

  http://urbanpasta.fi

  Facebook

 • Vallonia

  Keskustie 3, Mustasaari

  I restaurangen serverar vi frukost, lunch och middag från vårt buffébord.  På kvällen serveras à la Carte och vår härliga kvällsbuffét. Köket är känt för den goda hemgjorda maten, och det finns alltid ett alternativ som passar just dig. Restaurangen, som rymmer upp till 215 peroner, kan delas in i fem mindre kabinett.

  +358 6 328 8200

  info@vallonia.fi

  http://www.vallonia.fi

  Facebook

 • Vanha Pankki

  Ruutintie 2 D, Lahia

  Restaurangen erbjuder vardagar smakliga luncher. Under veckoslut har Vanha Pankki Street Food på menyn, “snabba” matportioner att äta på plats eller att ta med.

  Vardagskvällar står restaurangen, med 50 platser, till förfogande för privattillställningar, där menyn kan göras enligt kundens önskemål.

   

  +358 40 861 9565

  info@vanhapankki.fi

  http://www.vanhapankki.fi

  Facebook

 • Venn

  Rewell Center 101, Vasa

  Det finns inget mer värdefullt i livet än vänner, vin och mat. Hela denna oslagbara trio får du träffa på nya VENN. VENN har en charmig och lättsam atmosfär och du kan enkelt att titta in för en drink under shoppingdagen eller stanna ända till sen kväll om du så önskar. VENN serverar enkel och god mat, läckra viner och utsökta cocktails.

  +358 20 780 8837

  https://www.raflaamo.fi/sv/vaasa/venn-vaasa

  Facebook

 • Åminne stugbys restaurang

  Åminnevägen 409, Malax

  Åminne Stugby är beläget på västkusten vid havet och är ett utmärkt alternativ för övernattning! På campingområdet finns olika storlekar och standard på stugor, tält- och husvagnsplatser, strandbastu, grillkåta som alla gäster får använda samt en liten lekplats åt barnen. Hos oss kan man övernatta från maj till september, övriga tider enligt väder och överenskommelse.

  Till vår service hör också en restaurang med A-rättigheter, mötesutrymmen, och en bastuavdelning med jacuzzi.

   

  +358 (0)50 468 4822

  info@aminnelomakyla.fi

  http://www.aminnestugby.fi/

  Facebook