Förbigå menyn

Aktiviteter och natur

Sök intressanta aktiviteter och attraktioner enligt typ och/eller område eller med hjälp av sökord, avsluta med att trycka ”Visa Sökresultat”.

Välj typ
Ta bort filter
 • Cinema Bowling

  Handelsesplanaden 18, Vasa

  Bowling hos Cinema är inte bara en sport – det är mycket mera! Ordna en bowlingupplevelse hos oss, för personalen, kunder eller med vänner. Beställ lätt tilltugg i förväg. Även dryck kan beställas i förväg eller direkt från baren.

  Vi har även 2 Biljardbord (Brunswick Gold Crown III och Aramith TV pro cup bollar), olika brädspel och darttavla.

   

  +358 20 719 1919

  mail@cinemabowling.com

  http://www.cinemabowling.com/

  Facebook

 • Dare2Do

  Vaasa

  Dare2Do fokuserar på att arrangera utomhusaktiviteter med låg tröskel i Kvarken regionen.

  Under vintern ligger fokus på snöskovandring för mindre grupper på max. 10-12 personer. Produkternas kvalitet ger en god upplevelse.

  Vandringar av olika längd från vår till höst. Under sommaren, lite beroende av väder, vanligtvis från mitten av maj till mitten av september kan Dare2Do erbjuda olika former av havskajakpaddling för grupper på upp till 5 personer med minimerad risknivå och optimerad upplevelse i åtanke. Säkerhet/räddningsövningar, nybörjarturer, halvdags-, heldagsturer och turer med övernattning.

  Överlevnadskunskaper kan bakas in i alla programaktiviteter.

  Retreat typ av event kan planeras tillsammans för alla aktiviteter för en optimalt njutbar tid i naturen.

  +358 40 579 2874

  info@dare2do.fi

  https://www.dare2do.fi

  Facebook

 • A Rymningsspelet - Kvarkens Sjöodjur

  Replotvägen 2, Korsholm

  Målning av ett sjöodjur.

  Upplev världsarvet Kvarkens skärgård på ett nytt sätt och spela rymningsspelet på besökscentret Världsarvsporten vid Replotbron!

  Sjöodjur observerades för första gången i Kvarkens skärgård redan på 1800-talet. Nu verkar det ha kommit tillbaka till vårt steniga rike. Gå in i utställningen Weichsel och följ upp monstret!

  Vem kan spela?
  Vårt rymningsspel kan spelas av vuxna och barn från 7 år och uppåt. Barn i skolåldern rekommenderas att spela tillsammans med en vuxen. Utställningsrummet är tillgängligt, så spelet passar även för personer med nedsatt rörlighet med en assistent. Spelet kan spelas på svenska, finska eller engelska.

  Speltid: 45 minuter

  Antal spelare: 2-6 spelare

  +358 50 3466 200

  info@kvarken.fi

  https://www.vaasa.fi/sv/se-och-upplev/kvarkens-skargard/upplev-i-kvarken/att-gora-i-kvarken/kvarkens-sjoodjur-ett-rymningspel/

 • FindOut Vaasa

  Rewell Center, Övretorget, Vasa

  Find Out Vaasa

  Ni går in i ett rum och tar er ut – om ni kan. Olika pussel, hinder, lås och problem gör det svårare att ta sig ut. Ni har en timme på er att hitta lösningen, ta er ut och vara en del av berättelsen.

  Våra kunder är kompis-, friskvårds-, möhippe- och svensexgäng, familjer, föreningar och andra som vill ha nya, roliga upplevelser. Kom och prova nånting ovanligt, roligt och överraskande nyttigt!

  +358 40 024 7090

  jerkka@findout.fi

  https://www.findout.fi

  Facebook

 • Floating Sauna

  Strandbryggan, Museigatan 3, Vasa

  Floating Sauna är en 6 x 10 m stor bastuflotte som ligger placerad nere vid strandpromenaden i Vasa,  1 km från Vasa salutorg.

  • Personer: Max 15 personer ombord
  • Marschfart: 4 knop.
  • Mat / Dryck: Möjligt att förhandsbeställa mat eller att ta med egen. Ombord finns en stor gasgrill. Bastuflotten har inga utskänkningsrättigheter, så man kan ta med egen dryck.

  I bastun ryms samtidigt 8 personer. Ombord finns även ett inomhus utrymme, med soffa och bord. På takterrassen, gasgrill, solstolar, soffgrupp. Engångstallrikar, -glas och -bestick finns. Även toalett finns.

  Vill ni lämna stranden väljer ni “Floating sauna med kapten” då kan ni under bokningen åka ut och njuta av Vasas vackar skärgård samtidigt som ni bastar.

   

  +358 044 210 6069, +358 40 961 5457

  info@rentitwasa.fi

  https://www.rentitwasa.fi/

  Facebook

 • Wasa Up - klättringscenter

  Strandgatan 2, Vasa

  Vasa klättercenter, Wasa Up, erbjuder både lättare klättringsrutter för nybörjare och rutter som kräver teknik och uthållighet för den mer erfarna klättraren.

  Du kan också utmana dig själv och dina vänner på ninjabanan och hitta ny styrka, balans och välmående i våra gruppträningstimmar. Klättring och OCR-banan kan du enkelt pröva på utan tidsbokning!

  Hos oss kan du även boka mångsidiga paket för olika grupper för att t.ex. stärka gruppdynamiken eller välmåendet. Välkommen!

   

  +358 50 543 4907

  info@wasaup.fi

  https://www.wasaup.fi

  Facebook

 • KvarkenEscape

  Vallgrundvägen 78, Korsholm

  Livet blir alltid roligare med lite underhållning, skratt och äventyr.

  KvarkenEscape erbjuder utmaningar, underhållning och nöje åt såväl vuxna som barn i form av enastående escaperoom ute i Kvarkens världsarv. Äventyren har anknytning till livet i Kvarkens skärgård förr och nu. Fast med kanske lite, eller ja, mycket, extra kryddade tolkningar.

  Läs mer om rummen på hemsidan!

  +358 40 1968 441

  info@kvarkenescape.fi

  https://www.kvarkenescape.fi/

  Facebook

 • MakeItOut

  Teräsgränd 3, Vasa

  Make it Out

  Room Escape är spännande och beroendeframkallande interaktiv problemlösning i grupp. Er uppgift är att inom 60 minuter ta er ut ur escape rummet. Makeitout erbjuder två unika spel i centrum av Vasa.

  +358 20 799 1322

  info@makeitout.fi

  https://makeitout.fi

  Facebook

 • Curling i Targahallen

  Malax ishall, Idrottsvägen 4, Maalahti

  Välkommen! Är du nyfiken på curling? Det är du inte ensam om. Vi i Malax Curling Club har redan tagit emot många grupper, bl.a. skolklasser som provat på curling för första gången, företagsanställda under Tyky-dagar samt alla möjliga intresserade under våra ”prova-på” tillfällen på sportlovet. Vi ställer upp som instruktörer.

  Vill du som privatperson prova på sporten är du välkommen att komma och prova på kostnadsfritt under våra träningar. Våra tider ser du i kalendern.

  +358 40 964 9038 (Christian Granlund)

  info@malaxcurling.fi

  https://malaxcurling.fi/

 • Megazone

  Tegelbruksgatan 49, Vasa

  Megazone laser tag är ett roligt, futuristiskt och spännande spel, som passar alla oberoende av ålder och kondition.

  Vi har även escape room, biljardfotboll och bumball.

  +358 50 511 5122

  vaasa@megazone.fi

  https://megazone.fi/vaasa/

  Facebook

 • Neptune Service

  Fiskstranden, Strandgatan, Vasa

  Båttaxi / Kryssningar från Vasa. Guidning ingår.

  Snabbgående båt för trevliga kryssningar eller taxikörning.

  Kryssningar från de innersta vikarna, genom sommarstugebebyggelsen ut till världsarvsområdet.

  Företaget är Forststyrelsens samarbetsföretagare och har alla båtar besiktade av Sjöfartsverket.

  Företagaren Kenneth Åberg har gedigen erfarenhet av skärgården och båtliv i Kvarken. Han har skärgårds- kust- högsjöskepparexamen och Sjöfartsverkets förarbrev och är certifierad världsarvsguide för Världsarvet Kvarkens skärgård.

  +358 50 5812920

  info@neptune-service.fi

  https://neptune-service.fi/

  Facebook

 • Norrvalla

  Vöråvägen 305-307, Vörå

  Norrvalla

  Norrvalla är ett centrum för idrott i regionen och ett ypperligt ställe att t.ex. ordna rekreation och träningsläger för större och mindre grupper.

  För motion har Norrvalla en modern idrottshall med fullstora mått, gym för styrke- och konditionsträning, spinningcyklar, motionsspår, simhall och terapibassäng, uppvärmd konstgräsplan (105 m x 68 m) och fotbollshall (64 m x 40 m).

  På Norrvalla i Vörå har du alltså möjlighet att prova på många olika idrottsformer. Här finns lokaler för både små och stora grupper. Måltiderna serveras i Elsas Kök. Naturen inbjuder till friluftsliv och avkoppling.

  +358 6 383 1012

  norrvalla.reception@folkhalsan.fi

  https://www.folkhalsan.fi/norrvalla/

  Facebook

 • Polkuped kajak

  Stenlundsvägen 97, Korsnäs

  Polkuped kajak erbjuder guidade turer och uthyrning av kajaker. Vi finns i Molpe som ligger på Finlands västkust, cirka 30 minuter söder om Vasa. Molpe är ett riktigt paradis för dig som älskar havet, att utöva olika sportaktiviteter, simma eller bara njuta av gemenskapen och den fina naturen. Välkommen!

  +358 05 0536 6281

  info@polkuped.fi

  https://www.polkupedkajak.fi/

  Facebook

 • Skärgårdsturer - Vesa Heinonen

  Björkövägen 856, Björköby

  Saaristoretket – Skärgårdsturer ordnar guidade utflykter, vandringar, fisketurer, seglingsutfärder, kurser, olika program fyllda med upplevelser samt lägerskolor.

  +358 50 099 6927

  saaristoretket@gmail.com

 • Stormcharter

  Korsholm

  Vi kör med en svävare av märket Slavir 6KO med miljövänlig motor Toyota 2GR V6 EFI 240hk. Passagerarmängd max 7 personer/1100kg.

  Vi tar oss fram på land , is, snö och vatten. Max våghöjd 60cm. Vintertid på is, inga begränsningar. Eftersom vi befinner oss ca. 40 cm upp i luften så tar vi oss fram där ingen annan kan köra.

  Vi har inga fastslagna rutter men vi har många goda förslag. Kunden bestämmer var man vill bli hämtad och vart man vill åka. Vi kör oftast i Vasa och Korsholms skärgård, men naturligtvis i hela Kvarkenområdet, vid behov.

  +358 40 147 9212

  http://stormcharter.fi/

 • The Club Billiard

  Fredsgatan 22, Vasa

  Mångsidiga mötes-, bastu- och upplevelsepaket i centrum av Vasa. Lokalerna i två våningar erbjuder fullständiga restaurangtjänster för alla smaker. Rekreations- och teamdagar, möten, kundtillställningar, julfester mm.

  Takvåningens ”The Club Sauna & Cabinet” 
  Mötes- och restaurangutrymmen med egen bar för ca 20–25 personer, stor bastu, bra omklädningsrum, terrass-balkong samt spelkabinett med biljardbord och darttavla. Hela våningens kapacitetet 40 personer.

  Andra våningens ”The Club Billard”
  I loungen mötesutrymme och plats att duka för 60–70 personer. Dessutom 8 poolbord, 1 snokerbord, 2 darttavlor. Hela våningens kapacitet 100 personer.

  info@theclub.fi

  https://www.theclub.fi/

  Facebook

 • Vasa Paintball uthyrning

  Moottorikatu 2, 65170 Vaasa

  Mindre än en kilometer från Vasa centrum kan du uppleva spänningen i ett färgbollsspel i det före detta nöjesfältet. Upplev en av Finlands finaste spelplaner i Wasalandia. Denna postapokalyptiska spelplats kommer garanterat att höja din puls och adrenalinproduktion till molnen. Paintball passar alla äventyrare från 7 år och uppåt.

  Vi ordnar privata spel för grupper på cirka två timmar. Så sätt ihop laget och boka spel.

  +358 40 481 9594

  info@vaasanpaintballvuokraus.fi

  https://www.vaasanpaintballvuokraus.fi/

  Facebook

 • Villa Meribjörkö

  Raippaluodontie 1089, Korsholm

  Jukka Viita-aho, skeppare vid Villa Meribjörkö, är känd för sin förmåga att ordna högklassigt program, som han styr med många års erfarenhet. Som gammal scout känner han till naturen och kan leda sina gäster till skärgårdens mest givande upplevelser – oavsett om det är fiske eller stämningsfulla utfärder.
  Kvarkens rena vatten, rika natur och levande landskap erbjuder upplevelser för alla sinnen under alla årstider.

  +358 44 368 3006

  jukka@meribjorko.fi

  https://www.meribjorko.fi/sv/om-oss

  Facebook

 • Wasa Wellness

  Långviksgatan 13, Vasa

  På dig som är mitt i livet ställs många krav både i arbetslivet och hemma. Vi ska vara goda medarbetare och ledare samtidigt som vi även hemma ska räcka till för att bland annat organisera, lyssna och hjälpa våra nära och kära. För att klara av alla de krav som ställs behöver vi ladda de egna batterierna ibland.

  Vi inom Wasa Wellness har gjort förslag till program som du och dina arbetskompisar/vänner kan ta del av under till exempel en halv dag. Målet är att stärka ditt personliga välmående och få koppla av tillsammans med dina arbetskolleger/vänner. Vi skräddarsyr också program så du har möjlighet att påverka såväl innehållet som längden på ert besök hos oss. Vi vill ge dig möjligheten till återhämtning, balans och utveckling – allt med fokus på ditt välmående.

  Ert program kan innehålla:
  a) Behandlingar
  b) Yoga, Skrattyoga eller Qigong
  c) Föreläsningar
  d) Fira dagens hjälte
  e) Bastubad
  f) Wasa Wellness – En kreativ plats för dig att hålla möten på
  g) Ljudbad

  Eller en kombination av det ovanstående så att just Ni får en dag fyllt med program som passar just er!

  +358 40 153 2003

  info@wasawellness.fi

  http://www.wasawellness.fi/

  Facebook

 • West Coast Rib Charter

  Hamnvägen 38, Molpe

  Båt

  West Coast Rib Charter ordnar fartfyllda båtturer till olika destinationer i Kvarkens skärgård.

  West Coast Rib Charter inleder årets båtturer till Molpehällorna fredagen 2.6.2023 kl. 16.00. I juni och augusti avgår ribbåten kl 16.00 på fredagar och kl. 12.00 på lördagar. 1.7–5.8 kryssar man varje dag kl. 12.00. Dessutom gör man utfärder till Strömmingsbådan och Rönnskär i juni och augusti. Kolla in bokningskalendern här: https://www.westcoastribcharter.com/book-online

  OBS! Ny avgångshamn vid Hamnvägen 38 i Molpe, fiskehamnen strax före färjfästet till Bergö!

  Båtturer till andra destinationer kan bokas på förhand för grupper. Läs mera och boka på West Coast Rib Charters hemsida.

  +358 (0) 50 3672037

  westcoastribcharter@gmail.com

  https://www.westcoastribcharter.com/

  Facebook