Förbigå menyn

Vasa regionens mest instagramvänliga platser

Behöver ditt instagram-flöde livas upp? Vilka är Vasas, Vasaregionens och Unesco världsarvets bästa selfieplatser? Vi listade några av våra favoriter.

Inre hamnen och vasa skylten

Vad är bättre än den vackra stranden vid Inre hamnen med sin underbara Vasa-skylt! Här är ljuset i fokus. Speciellt på sommaren träffar solstrålarnas ljus hamnen, vilket garanterar ett perfekt mjukt ljus för fantastiska sommarselfies.

Adress: Inre hamnen, Vasa | Avstånd från Vasa centrum 1 km

Hashtags: #vaasavasa #visitvaasa #sunset #seaview #100syytämatkaillasuomessa

Svedjehamns utsiktstorn

Från tornet i Svedjehamn kan du se långt ut i Kvarkens skärgård, vilket gör att du kan ta perfekta rese- och utsiktsbilder. En sann expert kan också dra nytta av utkikstornets fantastiska träkonstruktioner för att fånga den perfekta helkroppsbilden. Svedjehamn är som vackrast på eftermiddagarna, så vi rekommenderar en fotografering efter lunch.

Adress: Svedjehamn, Björköby | Avstånd från Vasa centrum 40 km

Hashtags: #visitvaasa #kvarken #unescoworldheritage #100syytämatkaillasuomessa

Utsikt över morän landskap från Saltkaret utsiktstorn i Svedjeham.n

Vasas badstränder: bildfigurer


På Vasas badstränder kan du hitta fantastiska små detaljer, så som de på stränderna belägna bildfigurerna, det vill säga piktogrammen! Om din bild behöver något extra och du vill sticka ut från mängden, så är piktogrammen något för dig. Piktogrammen hittar du bland annat på Smulterö (en glass och ett hjärta), Gustavsborgs badstrand (champagneglas och ett hjärta) och på Strömsö (en örn och ett hjärta).

Adresser:
Smulterö | Avstånd från Vasa centrum 2,5 km,
Gustavsborg | Avstånd från Vasa centrum 2 km,
Strömsö | Avstånd från Vasa centrum 10 km

Hashtags: #vaasavasa #visitvaasa #summer #beachlife

Fabriikkis tegelväggar/campusområdet


Fabriikki som ligger på Brändös campusområde erbjuder häftiga tegelväggar och en perfekt industriell steampunk-atmosfär för dina bilder. Denna plats passar perfekt till dem som vill ta bilder inspirerade av historiens olika årtionden. Fabriikki erbjuder också ett brett utbud av ljussättning, eftersom det finns en tegelvägg både vid den soliga strandsidan och vid den lite skuggigare sidan. De stora grönområdena och bryggorna vid campus gör detta till den perfekta platsen för fotografering på sommaren.

Adress: Universitetsstranden 10, Vasa | Avstånd från Vasa centrum 2 km

Hashtags: #univaasa #vaasavasa #visitvaasa #campus

Rajavuori utsiktstorn


Vill du uppleva naturen på 8 meters höjd? Rajavuori utsiktstorn ligger i Laihelas högst belägna område som är 80-90 meter över havsytan. Här kan du njuta av skogens lugn och ta en selfie i det vackra skogslandskapet.

Adress: Rajavuorentie, Laihela | Avstånd från Vasa centrum 50 km

Hashtags: #laihia #visitvaasa #observationtower #view

 

Hängbron i Merikart


Känn historiens vingslag vid hängbron i Merikart! Bron är byggd år 1929 och i dess närhet finns flera kulturhistoriskt viktiga platser. Här har du möjlighet att ta en unik selfie eftersom det är en av Vasaregionens få hängbroar!

Adress: Merikaarrontie 733, Lillkyro | Avstånd från Vasa centrum 22 km

Hashtags: #vaasavasa #visitvaasa #suspensionbridge #vähäkyrö #100syytämatkaillasuomessa

Bergö färjan

Letar du efter en selfieplats som är så unik att den bara är tillgänglig var tionde minut? Då är färjan till idylliska Bergö rätt plats för dig! På färjan kan du ta en selfie mitt ute på havet. Dess härligt gula färg ger en häftig färgklick till din bild. Färjan har avgångar från tidig morgon till sen kväll och du kan därmed fånga såväl morgon- som kvällsljuset på din bild.

Adress: Bergövägen 3, Malax (eller Sjövägen (Molpe) 1120, Korsnäs) | Avstånd från Vasa centrum 50 km

Hashtags: #bergö #visitvaasa #visitbergö #färja #100syytämatkaillasuomessa

Kyrö Distillery

Väggen med text vid Kyrö Distillery Company ger en häftig internationell känsla. Framför den kan du ta snygga outfitbilder. Eftersom väggen är vit så kan du ha vilken färg som helst på kläderna utan att det krockar med väggens färg! Testa också att ta en selfie. Får du med hela texten på bilden?

Adress: Oltermannintie 6, StorkyroAvstånd från Vasa centrum 46 km

Hashtags: #kyrödistillery #wall #visitvaasa #isokyrö #100syytämatkaillasuomessa

Svampen vid Kvarnstugan i Vörå

Flugsvampen vid Kvarnstugan i Vörå väcker fantasin och ger dig helt klart en unik selfie! Flugsvampens rödvita färg passar bra tillsammans med omkringliggande byggnadernas vita knutar. Kvarnstugan ligger i Rökiö by i Vörå. Rökiö har anor från 1400-talet och kvarnen byggdes år 1920.  Kvarnstugan kan hyras för olika tillställningar, och på andra våningen finns Hägglunds fotomuseum.

Adress: Lotlaxvägen 9, Vörå | Avstånd från Vasa centrum 39 km

Hashtags: #vörå #visitvaasa #landsbygd #rökiö #rökiökvarnstuga

Kvarnhjulet vid Korsnäs Gruvcenter

Gruvhjulet vid Korsnäs Gruvcenter erbjuder ett annorlunda motiv för fotografering! Här kan du ta en häftig selfie oberoende årstid. Passa på att blicka ut över gruvsjön och den speciella omgivning som gruvområdet erbjuder och kanske hinner du också med att vandra den 2 km långa Gruvleden.

Adress: Gruvvägen 32, Korsnäs | Avstånd från Vasa centrum ca 45 km

Hashtags: #visitkorsnäs #visitvaasa #korsnäsgruvcenter #korsnäsinkaivoskeskus