Förbigå menyn

Shopping

Välj önskad typ av shopping och/eller område eller sök med hjälp av sökord, avsluta med att trycka ”Visa sökresultat”.

Välj typ
Ta bort filter
 • Bock's Corner Brewery

  Gerbyvägen 18, Vasa

  We are small independent brewery situated in the heart of a once booming brewing district. After nearly thirty years of silence, we brewed the first batch in February 2015 in a refurbished ice cellar that has now become our home. Our beers are produced in small quantities and we personally check that every batch is up to the high standard we have set for ourselves- only the best is good enough! We have also opened Bock’s pub in connection to the brewery where people are welcome to socialize and enjoy a tasty meal while watching the brewmaster at work. Remember to also say hi to our animals outside!

  +358 50 3777 000

  sales@bockscornerbrewery.com

  http://www.bockscornerbrewery.com

  Facebook

 • By Vasco

  Vasa Saluhall, Vaasanpuistikko, Vaasa

  Välkommen till by VASCO, specialbutiken för kött och chark i Vasa Saluhall! Vi erbjuder kvalité, närproducerat och specialprodukter.

  050 5641042

  info@byvasco.fi

  http://www.byvasco.fi/

  Facebook

 • FinneFarms - Gårdsbutik InesMarket

  Solfvägen 121, Mustasaari

  Familjeföretag med grönsaksodling på friland som huvudproduktion. Stort sortiment av grönsaker och rotfrukter, i gårdsbutiken finns även andra säsongsprodukter.

  finne@agrolink.fi

  Facebook

 • Fiskaffär Ruotsala-Snickars - Saluhallen

  Vasa Saluhall, Vasaesplanaden 18, Vasa

  DELIKATESSER TILL FEST OCH VARDAG!

  Ruotsala är nu en ännu mångsidigare fiskaffär i Vasa Saluhall. Ruotsala köpte Fiskaffär Snickars ABs partiaffär på våren 2020 och vi kan nu erbjuda ett ännu mer omfattande utbud av havets delikatesser, fisk och skaldjur – enligt säsong! Färskhet, hög kvalitet, personlig och professionell service samt närproducerat är våra viktigaste värden. I vårt sortiment hittar du fisk från till exempel dessa områden: Bergö, Replot, Sundom, Maxmo…

  Vi producerar själva ett tiotal olika fiskdelikatesser och alltid med färska produkter enligt säsong!

  +358 10 229 2444

  info@kalaliike.fi

  http://www.kalaliike.fi/

  Facebook

 • Fiskdisken

  Fiskstranden, Vasa

  Fiskdisken är fisk- och delibutiken som skapar en helhetsupplevelse av hög kvalitet. En saluhallskänsla i miniatyr där du alltid kan få tips på recept för de råvaror du köper. Du besöker Fiskdisken då du vill tillreda dina middagar själv, ta dig en fisksmörgås som enkelt mellanmål, eller vill köpa färdigt tillredda matportioner som underlättar din vardag antingen till lunch eller middag.

  Vid lunchtid serveras bl.a. alltid dagens soppa och dagens sallad. Avnjut på plats med härlig havsutsikt eller ta med och låt väl smaka på något fint ställe utomhus vid Fiskstranden, på en brygga eller i parken.

  Din fyrbenta vän är också välkommen med på terrassen.

  +358 50 409 8150

  info@fiskdisken.fi

  https://fiskdisken.fi/

  Facebook

 • Granholm's

  Västerö 1707, 66640 Maxmo

  Granholms produkter är tillverkade av inhemska råvaror, som skogsbär, odlade bär, äpplen samt olika grönsaker. Skogsbären har mognat under de långa nordiska sommardagarna. De ljusa nätterna har gett dem deras säregna arom. Vi strävar till att använda endast inhemska råvaror.

  I vår fabriksbutik kan ni inhandla alla våra produkter och även lite hantverk. Sommartid även försäljning av grönsaker, kaffe och glass.

  +358 50 522 5711

  sales@granholms.fi

  https://www.granholms.fi/

  Facebook

 • Herrgårds köttrökeri

  Malax söderfjärdsvägen 14, 66100 Malax

  I dag drivs familjeföretaget Herrgårds Köttrökeri av andra generationens köttrökare – Emilia Vikman och Dennis Storfors. Men historien om rökeriet börjar 1982 med en hängiven jägare i Malax som vill ta till vara på det fina kött som finns runt omkring.

  Välkommen till Herrgårds fabriksbutik! I den röda farstun hittar ni en liten kyldisk, fylld med rökta läckerheter. I vår fabriksbutik hittar ni även Skärgårdsdelikatess produkter. Har ni till exempel testat svartvinbärsgelé med rökt kött?

  Är du en hängiven jägare, en passionerad matentusiast eller rent av en nyfiken köttproducent som vill röka ditt eget kött på ett professionellt rökeri? På Herrgårds köttrökeri röker vi ostämplat kött under vissa perioder. Vilt, nöt, fågel, får – bara fantasin sätter gränser. Välkomna till oss för att testa något nytt inför höstens middagar!

  info@herrgards.fi

  http://www.herrgards.fi/

  Facebook

 • Fiskdisken

  Blå vägen 1, 65100 Vasa

  Fiskdiskens koncept är unikt i och med att det är en kombination av delibutik, café och restaurang. Vi kombinerar våra egna och nejdens delikatesser med en fantastisk miljö och intressanta människomöten.

  Vi samarbetar med lokala producenter och leverantörer. För oss är det viktigt att vi tillsammans jobbar för att stärka närområdet. Runt om i Österbotten har vi fina råvaror som vi gärna använder i vår mat.

   

  +358 50 409 8150

  info@fiskdisken.fi

  https://fiskdisken.fi/

  Facebook

 • Saluhallen

  Vasaesplanaden 18, Vaasa

  Vasa Saluhall erbjuder en enastående miljö för handel och vandel. Hos oss kombineras traditioner med moderna tjänster och intressanta nyheter. Saluhallen är ett ställe där man diskuterar vädret, delar med sig av tips, träffar bekanta – och handlar sina varor i samma veva.

  info@vaasankauppahalli.fi

  https://vaasankauppahalli.fi/

  Facebook

 • Kvarken Brewery

  Klobbskatvägen 185, Mustasaari

  A Microbrewery located in the Kvarken World Heritage area, on the Replot-Island, Klobbskat harbour.

  Started in 2017 with a simple vision of creating tasty beer with the clean water found in our World-Heritage “approved” archipelago. At end of 2018 we had created 6 base beers and 3 seasonals. Welcome to try a refreshing experience, hidden inside the bottle.

  Why not come and try our beers in our Gastropub & pizzeria in Replot village in the Kvarken Archipelago.
  Read more about the Gastropub here.

   

  +358 40 352 4297

  Facebook

 • Köttdisken

  Köpingsvägen 11, 66100 Malax

  Köttdisken är kött- och delibutiken som skapar en helhetsupplevelse av hög kvalitet. En saluhallskänsla i miniatyr där du alltid kan få tips på recept för de råvaror du köper. Du besöker Köttdisken då du vill tillreda middagen själv eller vill köpa färdigt tillredda matportioner som underlättar din vardag antingen till lunch eller middag.

  Vi samarbetar med lokala producenter och leverantörer. För oss är det viktigt att vi tillsammans jobbar för att stärka närområdet. Sen är det ju också det att det helt enkelt finns så mycket god mat i Österbotten! Vi är lyckligt lottade vi som har såhär ren och god mat i våra trakter. Tack till alla bönder, fiskare och alla andra som lyfter vår mat!

   

  +358 50 572 7115

  info@kottdisken.fi

  https://kottdisken.fi/

  Facebook

 • LivsVinn

  Tegelbruksvägen 7 B, Närpiö

  LivsVinn erbjuder allt från grönsaker, frukter, bageriprodukter och matboxar till hygien- och städartiklar. Gemensamt för majoriteten av produkterna är att de inte är perfekta och därför säljs till billigare pris. ​Det finns också ett litet mysigt café där du kan ta en kaffepaus eller lätt lunch.

  LivsVinn vill erbjuda företag och konsumenter en möjlighet att minska matsvinnet och sina utgifter på samma gång som man gör en god gärning för samhället. Varenda år går en del av vinsten till ett lokalt projekt eller välgörenhet.

   

  +358 40 913 1380

  info@livsvinn.fi

  https://fi.livsvinn.fi/

  Facebook

 • Marja- ja vihannestila Jarmo Valtari (Bär och grönskaker)

  Jokivarsitie 501, 66500 Vähäkyrö

  Gårdsbutik och självplock.

  På vår gård odlar och säljer vi bl.a.:
  Jordgubbar
  Ärter
  Morötter
  Lök
  Potatis

  Självplock av jordgubbar är möjligt på vår gård under nästan hela jordgubbssäsongen. Kontrollera tillgängligheten av olika sorter per telefon!

  Som motvikt till självplockandet erbjuder vi: en lekplats för barn, husdjur, kaffe med dopp, en vacker vy längs Kyroälv.

   

  +358 400 667 179

  http://www.jarmovaltari.fi/

  Facebook

 • Änggårds plantskola

  Degermarsvägen 74, Bergö

  Änggårds plantskola är belägen på Bergö, i Malax skärgård, utanför Vasa.

  Hos oss hittar du egenodlade plantor samt plantor från flertalet plantskolor i Finland och Europa. Förutom traditionella välkända plantor provar och erbjuder vi nya och exotiska plantor från olika växtzoner. Vi har fruktträd, nyttoträd/buskar, prydnadsträd/buskar och rankor. Efter önskemål försöker vi att ta hem plantor som inte tillhör vårt befintliga sortiment.

   

  +358 44 235 0036

  http://www.niittytila.com/

  Facebook

 • Oravais Rökeri

  Ånäsvägen 9, 66830 Oravais

  Genuina, inhemska, rökta helköttsprodukter
  Vi använder endast inhemska råvaror vid tillverkning av våra rökta griskötts-, nötkötts- och kalkonprodukter. Köttet är vår enda råvara, utöver det använder vi kryddor, salt och nödvändiga tillsatsämnen och därför är kötthalten på våra produkter nästan 100 %. Vi använder rök som alstras av äkta träflis vid tillverkning av våra produkter. Vi har som målsättning en gammaldags smak med en äkta, kännbar rökarom som känns både på ytan och inne i produkten.

  Fabriksbutiken öppen på vardagar.

   

  +358 6 356 0770

  info@oravaisrokeri.fi

  https://www.oravaisrokeri.fi/

  Facebook

 • Ruotsala-Snickars Fiskaffär, Fjärdskär

  Fjärdskärin kalasatama, Alskatintie, Mustasaari

  Fisk varje dag!

  Beställningstjänster för restauranger och privatperoner
  I vårt utbud hittar ni mycket för fiskmatens vänner. Vi hjälper även till vid mer speciella behov, fråga oss!

  Med profesionell och personlig service
  Vi har färsk fisk från Kvarken, Sundomrökt fisk, skaldjur och inläggningar men även säsongsprodukter så som surströmming, nejonögon, lutfisk, levande kräftor m.m.

  +358 50 592 3458

  info@kalaliike.fi

  http://www.kalaliike.fi/

  Facebook

 • Sjögårds Lamm

  Skrattnäsvägen 1244, 64250 Pjelax

  Ekologisk fårgård med direktförsäljning av lammkött och lammskinn mm.

  +358 40 587 7947

  kaj.sjogard@hotmail.com

  Facebook

 • Vasa saluhall

  Vasaesplanaden 18, Vasa

  Vaasan kauppahalli

  I mer än ett århundrade har saluhallen betjänat Vasaborna som en handels- och mötesplats. Vi, handlare är stolta över vår gotiskstilta saluhallsbyggnad och dess atmosfär som andas historia. Vasa Saluhall är en av de äldsta i vårt land, den är också planskyddad.

  Saluhallen byggdes i två delar, varav den första, delen närmast Vasaesplanaden blev färdig 1902 och den andra delen närmare Handelsesplanaden stod klar 1927.Från 1963 framåt har besökarna kunnat vandra fritt mellan övre och nedre hallen.

  Besök oss på Saluhallen för en lunch, avnjut en kopp cappucino och köp med färska råvaror hem – allt behändigt under samma tak! Vi erbjuder även mängder av delikatesser som kittlar dina smaklökar, produkter som återfinns endast hos oss.

  info@vaasankauppahalli.fi

  http://vaasankauppahalli.fi/?l=sv

  Facebook

 • Österbottens gårdsbutiker på kartan

  Österbotten

  Österbotten är en mångsidig och smakrik matregion med ett stort utbud.  Dynamo Närpes har i oktober 2021 lanserat en Gårdsbutikskarta som täcker de tre landskapen Österbotten, Södra Österbotten och Mellersta Österbotten.

  Projektets syfte är att utveckla nuvarande samt stärka och bygga upp nya nätverk för företag inom livsmedelsbranschen och samtidigt på så vis bidra till att våra livsmedelsproducerande företag och region hamnar på den kulinariska kartan “The Cool Nordic Cuisine”. 77 gårdsbutiker finns med på kartan. Det finns goda möjligheter att “hemestra” i närområdet och samtidigt stöda det lokala näringslivet genom att smaka på den delikata närproducerade maten.

  Även andra lokalproducerade produkter såsom hantverk, kosmetika och dryckesalternativ finns med på kartan. Passa på och boka in en helg eller en kort semesterresa i närområdet, några av målen står även till tjänst med övernattningar.

  https://gardsbutiker.kvarkenplate.fi/