Kultur i Vasa

Vasa är känt för sitt högklassiga och mångsidiga kultur-utbud. Staden har att erbjuda riktiga kulturpärlor, allt från rock till jazz, från drama till musikaler, från nutids-konst till hantverkarbyar och från naturturism till spök-historier. Teaterupplevelser får man på två professio-nella teatrar, studentteatern och ytterligare två andra teatrar. Stadens kulturella arv tas till vara av 25 olika museer och gallerier. Musikaliska njutningar ges av stadsorkestern, operan, kammarmusikgrupper samt många andra orkestrar och körer.

I Vasa finns det gott om evenemang året runt: Vasa Körfestival, Musikfestspelen Korsholm, Konstens Natt, Världsarvsdagarna, Vaasan Marssi, naturfilmsfestivalen Wildlife Vaasa, Vaasa Littfest Vasa, Jorma Panulas Kapellmästartävling och mycket annat. Det mångsidiga evenemangsutbudet har någon-ting att erbjuda för alla smakriktningar.

Ett behändigt sätt att bekanta sig med Vasas kulturutbud är tidningen KultTour, som två gånger per år tar läsaren med på en kulturrunda i Vasa.

kaupungintaloN

 

 

 

 
Uppdaterad 30.3.2012 Koski Marjukka

Vasa stad

Växeln: 06-325 1111

Adress: Vasaesplanaden 10, VASA

Postadresser:

Stadens allmänna postadress:
PB 3, 65101 Vasa

Tekniska sektorns postadress:
PB 2, 65101 Vasa

Social- och hälsovårdsverkets postadress:
PB 241, 65101 Vasa

Kontaktuppgifter