Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Koronaviruksen altistumispaikat Vaasassa päivittyvät vaasa.fi-verkkosivulle

Julkaistu: 11.10.2020

Päivitetty: 16.10.2020

Paikallisia asukkaita, yrityksiä ja mediaa muistutetaan seuraamaan tietoa koronaviruksen altistumispaikoista vaasa.fi-sivustolta. Uusia paikkoja tulee tietoon useita kertoja päivän aikana.

Päivitetty 16.10.2020

Vaasassa on tällä hetkellä paljon paikkoja, joissa on liikkunut koronavirustartunnan saaneita henkilöitä. Vaasan kaupungin jäljitystiimi tekee jatkuvasti selvitystyötä, ja uusia paikkoja tulee tietoon useita kertoja päivän aikana.

Vaasan kaupunkina tiedotamme tällä sivulla vain niistä julkisista altistumispaikoista, joissa altistuneita ei voida jäljittää henkilökohtaisesti, eli emme tiedä, ketkä ovat olleet samaan aikaan kyseisessä paikassa. Niistä altistumispaikoista, joissa kaikki altistuneet ovat tiedossa ja tavoitettu, kukin organisaatio huolehtii itse.

Listaa paikoista päivitetään säännöllisesti vaasa.fi-sivustolle, joten haluamme muistuttaa, että asukkaat, yritykset ja media seuraavat ajankohtaista tietoa tältä sivulta. Listalta poistetaan ne paikat, joiden altistumisvaarasta on kulunut yli 10 päivää. Sivulla kerrotaan myös päivämäärä ja kellonaika, jolloin tiedot on edellisen kerran päivitetty.

– Listauksessa ovat ne tiedot, jotka ovat Vaasan kaupungin jäljitystiimin tiedossa ja varmistettuja. Tilanne päivittyy koko ajan, eikä lista ole täydellinen. Tärkeintä on nyt muistaa maskin käyttö ja turvavälit kaikissa julkisissa tiloissa, painottaa johtava ylilääkäri ja tartuntataudeista vastaava lääkäri Heikki Kaukoranta.

Seuraa oloasi ja muista käyttää myös koronavilkku-sovellusta. Ohjeita sovelluksen käyttöön: https://www.vaasa.fi/ajankohtaista/ohjeita-koronavilkku-sovelluksen-kayttajille/

– Jos tulee koronaan viittaavia oireita ja tuntemuksia, tee koronavirustaudin oirearvio verkossa osoitteessa omaolo.fi. Tämän jälkeen soita tarvittaessa omalle terveysasemallesi, muistuttaa Kaukoranta.

Lista altistumispaikoista on osoitteessa:
www.vaasa.fi/altistumispaikat