Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Anmälan till programmet på Konstens natt har inletts

Publicerad: 15.2.2023

Uppdaterad: 20.6.2023

Konstens natt ordnas 10.8.2023 i Vasa i år. Evenemanget begås åter i karnevalsanda och man vill att det ska framgå både i programmet och bland deltagarna. Anmälan till programmet pågår till 31.5.

Du kan anmäla dig till programmet på Konstens natt under hela våren. I år är sista anmälningsdagen 31.5.2023.

Anmälningsblanketten på nätet öppnar 15.2 på Vasa stads webbsida. På webbsidan finns det separata blanketter för grupper som vill delta i karnevalståget, lokala band samt alla andra som vill uppträda på Konstens natt.

Det önskas att programmet har ett mångsidigt innehåll av både konstnärer och föreningar. Även i år firas Konstens natt i karnevalsanda och karnevalståget genomförs åter på evenemanget i augusti. Förra sommaren fick det ett fint bemötande både bland besökarna och grupperna som deltog.

Häng med i karnevalståget och kom igång med förberedelserna redan nu!

Till det populära karnevalståget kan olika grupper, föreningar och olika sammansättningar i Vasa anmäla sig. Varje grupp som deltar i tåget skapar en sammansättning eller en karnevalsvagn som passar till temat och som de visar upp sig med för karnevalspubliken. Avslutningsvis får publiken rösta fram sin favorit.

– I fjol bestod karnevalståget av 13 grupper som var färgglatt klädda och spelade egen musik och dansande rörde sig framåt med tåget.  Festen fortsätter även i år och vi hoppas få med ännu fler grupper och föreningar, som genom sin närvaro firar Vasas gemenskap och mångfald, berättar kulturproducent för Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster Andrea Frondelius-Kovács.

Kulturproducenten ger rådet att anmäla sig i god tid och börja planera sitt eget uppträdande eller kanske rentav planeringen av sitt karnevalfordon.