Förbigå menyn
Konstutställning
Årets unga konstnär Joel Slottes privatutställning i Tikanojas konsthem. Bild: Christoffer Björklund.

Artikelkategorier: Nyheter

Årets unga konstnär har designat omslaget till Maustetytöts skivor – kvällsguidningar 29.10 kl. 17 och 18

Publicerad: 25.10.2021

I Tikanojas konsthem ordnas fredag 29.10 en kvällsguidning, där vi får höra om omslaget till Maustetytöts skivor som konstnären Joel Slotte har designat. Maustetytöt uppträder på fredagskvällen på Ritz i Vasa.

Maustetytöt är ett av Finlands populäraste popband och består av två syskon som blivit kända för sina geniala och melodiska låtar.

Årets unga konstnär Joel Slotte står för konsten på omslaget till Maustetytöts singlar Tee se itse och Ne tulivat isäni maalle samt för omslaget till albumet Eivät enkelitkään ilman siipiä lennä. Bilderna på de ursprungliga skivomslagen finns utställda på utställningen i Tikanojas konsthem.

Guidningarna i Tikanojas konsthem ordnas fredagen 29.10 kl. 17 på svenska och kl. 18 på finska. Under guidningarna stannar vi upp och funderar hur musik och bildkonst möts på utställningen. Musik av Maustetytöt spelas även i museets tredje våning kl. 15–19.

Maustetytöt uppträder på fredagen 29.10 på Ritz (Kyrkoesplanaden 22 A, Vasa). Med förköpsbiljetten till Maustetytöts spelning på Ritz får man inträdesbiljetten till Tikanojas konsthem till halva priset (nedsatt pris 4,50 € / 3 € eller Museikortet).

Tikanojas konsthem är öppet 29.10 kl. 10–19.30. Det är ingen åldersgräns till museets evenemang. För under 18-åringar är det gratis inträde till museet.