Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Bussarnas sommartidtabeller träder i kraft 5.6 – se ändringarna i rutter och tidtabeller

Publicerad: 24.5.2023

Vasas och Korsholms kollektivtrafik Lifti trafikerar enligt sommartidtabeller under tiden 5.6–6.8.2023. Du kan se ändringarna på webbplatsen och i reseplaneraren Digitransit.

Sommartidtabellerna medför ändringar i bussarnas tidtabeller och rutter. Syftet med ruttändringarna är att till exempel göra det lättare för bussarna att hålla tidtabellen. 

– Tyvärr kommer de tryckta versionerna av Liftis sommartidtabeller att bli en aning försenade. Vi beklagar situationen, men lyckligtvis kan man se de nya tidtabellerna och rutterna i god tid i reseplaneraren Digitransit och per gata på Vasa stads webbplats, berättar trafikchef Pertti Hällilä.   

Ändringar: 

  • Linje 3:s avgångar kl. 8:50 och 9:50 från Gerby har ändhållplats i centrum, och dessutom kommer de bussar som tidigare avgick från Vasklot att avgå från centrum kl. 9:17 och 10:17. 
  • Linje 5: s rutt förkortas och linjens ändhållplats är hållplatsen på Rådhusgatan 34. 
  • Av rutten för linje 7 körs avsnittet Vörågatan-Berggatan-Storalånggatan inte alls. 
  • Linje 8:s ändhållplats flyttar till den hållplats som också är starthållplats vid Hästhagavägen i Infjärden. 
  • För linje 21 tas ett telefonnummer i bruk, på vilket bussen kan beställas att köra in till Söderfjärden, Kronvik och/eller Näset. Bussens huvudrutt går mellan centrum och Sundom. 
  • Linje 44 trafikerar från centrum till flygplatsen kl. 5:25 och tillbaka kl. 22:05. 

Liftis kundservicedisk flyttar i slutet av maj in i nya rum i Rewell. I fortsättningen finns kundservicen på vänstra sidan av ingången från Vasaesplanaden till köpcentret. 

Se sommartidtabellerna