Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Paikallisliikenne

Artikelkategorier: Nyheter

Bussarnas sommartidtabeller träder i kraft 7.6 – se de ändrade rutterna och tidtabellerna

Publicerad: 3.5.2021

Lokaltrafikbussarna i Vasa kör enligt sommartidtabeller under tiden 7.6–15.8.2021. Sommartidtabellen medför även några ändringar i rutterna och tidtabellerna.

I Sunnanvik ersätter linje 9 morgonturen med linje 3 kl. 6.30. Linje 9 kör från Korsnäståget från Husmorsgatan kl. 6.15 och rutten går via Sunnanvik.

– Tillägget i tidtabellerna har gjorts utifrån responsen från kunderna. En bussförbindelse har önskats till Korsnäståget så att de som ska till jobbet hinner till centrum före kl. 7. Tillägget har konstaterats vara nödvändigt och fungerande, trafikplanerare Anastassia Backlund säger.

Andra ändringar:

  • Linjerna 7 och 9 kör via hälsostationen. Förra årets testrutt via Sjukhemsgatan fortsätter inte i år.
  • Linje 4 trafikerar under sommaren mellan centrum och Runsor. Rutten går inte fram till flygplatsen på grund av den minimala flygtrafiken.
  • På linje 1:s morgonturer fortsätter bussen som linje 4 från centrum till Runsor. På eftermiddagen fortsätter linje 4:s turer som linje 1. Mer detaljerad information om de sammanslagna turerna finns i tidtabellshäftet eller på webbsidorna.

Sommartidtabellerna finns vid serviceställena, i bussarna och i Matkahuoltos aula. Sommartidtabellerna publiceras även på adresserna: www.vaasa.fi/kollektivtrafik och www.wasacitybus.fi