Förbigå menyn
Kollektivtrafik

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Cykeln med i lokaltrafikbussen och prisändringar i fråga om Lillkyrotrafiken fr.o.m. 1.4

Publicerad: 26.3.2020

Cykeln får tas med i lokaltrafikbussarna i Vasa. Dessutom åker studerande, barn och ungdomar förmånligare än tidigare mellan Vasa och Lillkyro fr.o.m. 1.4.2020. 

Priset på 30-dagarsbiljetten mellan Vasa och Lillkyro sänks för studerande, barn och ungdomar. Likaså är engångsresor som betalas med Waltti-kortet billigare än tidigare för studerande. Ändringarna träder i kraft 1.4.2020.

Ändrade priser Vasa–Lillkyro (zonerna A–C) fr.o.m. 1.4:

Waltti-säsongbiljett 30 dgr

  • Studerande 54 € (tidigare 65 €)
  • Barn/Ungdomar (7–18 år) 43 € (tidigare 65 €)

Waltti-värdekort

  • Studerande 4,00 € (tidigare 4,20 €)

Ta med cykeln i bussen fr.o.m. 1.4

Du får ta med cykeln i lokaltrafikbussarna. För cykeln debiteras ett pris enligt den egna åldersgruppen. Exempelvis en vuxen betalar priset för två vuxenbiljetter när cykeln tas med på bussen. Vikbara cyklar som bärs i handen och sparkcyklar för småbarn räknas som bagage och för dem uppbärs ingen avgift.

Det är tillåtet att ta med cykel på bussarna under lugna tider kl. 9.30–13.30 och efter kl. 17.00 samt under veckosluten.

– Enligt den aktuella situationen kan chauffören avgöra om det är möjligt eller inte att ta med cykeln i bussen, t.ex. om det redan är fullt i mitten av bussen, berättar kollektivtrafikplanerare Anastassia Backlund.
Cykelns ägare är själv ansvarig för sin cykel och cykeln får inte medföra fara för övriga passagerare.