Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Drömmen om en stor prydnad av bleckplåt förverkligades som talkoarbete

Publicerad: 14.7.2021

Rondellen i Lillkyros kyrkby pryds nu av en stor rondellprydnad tillverkad av bleckplåt.”Fyrry” är en för Lillkyro karakteristisk bleckplåtsprodukt, en leksak försett med ett hjul som snurrar då man blåser i den genom ett rör.

Rondellprydnaden är ett kraftprov på talkoarbete som aktiva personer i området deltog i. För ledningen av arbetet svarade Esko Haanpää som länge haft det här som sin dröm och som till sin hjälp fick sakkunniga inom olika områden. Planritningen har Rauli Tapio gjort, underlaget Timo Ruohonen och monteringen skötte Ruohonen tillsammans med Jussi Hannuksela. Själva rondellprydnaden, ”fyrryn”, har Pentti Tuominen skickligt tillverkat av rostfritt stål.

– Vi fick materialet till rondellprydnaden som en donation och tillståndet från Närings-, trafik- och miljöcentralen sköttes härifrån Lillkyro områdesservice. Vi vill rikta ett varmt tack till alla som deltog i genomförandet av den stora rondellprydnaden ”fyrry”. Den ger mycket gemensam glädje, tackar Suvi Aho som är Lillkyros områdeschef vid Vasa stad.