Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Hanna-Leena Holmström har valts till ny direktör för småbarnspedagogiken i Vasa

Publicerad: 22.12.2022

Som ny direktör för småbarnspedagogiken i Vasa stad har pedagogie magister Hanna-Leena Holmström valts 21.12.

Holmström inleder sitt nya jobb 1.2.2023. Holmström har gjort sin yrkeskarriär inom småbarnspedagogiken i Träskända och har under de senaste två åren verkat som tf direktör för småbarnspedagogiken i Träskända stad. Förutom att hon har avlagt magisterexamen i pedagogik har hon också en examen i samhällspedagogik (YH).

– Jag är väldigt glad och stolt över att jag har blivit vald som direktör för småbarnspedagogiken i Vasa.  Den nya verksamhetsmiljön medför intressanta utmaningar för uppdraget i Vasa såväl som verksamheten i större skala och verksamheten på svenska. Jag har inte tidigare använt det svenska språket i mitt arbete, men jag är väldigt glad att jag nu får lysande möjlighet att förkovra mig såväl i arbetet som i vidareutbildning enligt stadens språkprogram, beskriver Holmström.

Holmström har bland annat kunnat konstatera att man utför ett väldigt bra arbete inom småbarnspedagogiken i Vasa när hon nu tagit del av planen för småbarnsfostran i Vasa stad.

– Förhoppningsvis kan jag föra med mig entusiasm och energi för arbetet, ett samhällsorienterat arbetssätt och kanske nya synvinklar till verksamhetskulturen i övrigt. Jag ser fram emot att få bekanta mig med daghemmen i Vasa och verksamheten för småbarnspedagogikens organisation.

Hon stickar ylletröjor på löpande band

Holmström bor i Lahtis tillsammans med sin familj och åtminstone till en början kommer hon att vara i Vasa under veckorna medan resten är familjen ännu är i Lahtis.

– Till familjen hör förutom min make, tre barn i åldern 11-18 år samt två hundar. Till mina intressen hör bland annat att sticka, läsa och gå på gym.  Jag är intresserad av att sticka ylletröjor och det verkar bli fler av dem än vad jag hinner använda, skrattar Holmström.

Brett kunnande om småbarnspedagogiken och den kommunala sektorn

Till tjänsten som direktör för småbarnspedagogiken fick man in fyra ansökningar och två sökande kallades till intervju.

Intervjugruppen bestående av ledamöter för nämnden för fostran och undervisning, representanter för bildningssektorn och småbarnspedagogiken föreslog enhälligt för nämnden att Hanna-Lena Holmström skulle väljas till direktör för småbarnspedagogiken. Utifrån intervjugruppens bedömning valde nämnden Holmström till tjänsten.

– Holmström har ett brett kunnande om småbarnspedagogiken, den kommunala sektorn, nämnd- och nätverksarbete, samarbete mellan kommunens resultatområden, ekonomi och kommunal förvaltning och hon har en bra uppfattning om utvecklingen inom småbarnspedagogiken, resonerade intervjugruppen.

Den föregående direktören för småbarnspedagogiken, Anne Savola-Vaaraniemi, har gått i pension.