Information om coronaviruset

Information om coronaviruset

Förbigå menyn
Näyttely

Artikelkategorier: Nyheter

Internationella arkitektstuderandes idéer om möjligheter att använda det område som frigörs efter Wärtsiläs flytt – planerna framme i Rewell Center

Studerande från Kungliga tekniska högskolan i Stockholm har fört fram idéer om kommande möjligheter att använda Wärtsiläs fabriksområde i centrum av Vasa. Konstföreningen Platform rf i Vasa och Vasa stads planläggning ordnar en för alla öppen utställning med planscher och miniatyrmodeller som studerandena har skapat.  

Utställningen är öppen under tiden 12–28.2.2020 i andra våningen i Rewell Center vardagar kl. 11–19. Vernissage hålls tisdagen 11.2 kl. 18–20. Alla är välkomna på vernissage utan förhandsanmälan.

Enligt generalplanläggare Annika Birell är ett mål för utställningen att väcka offentlig diskussion om det kommande användningsändamålet för det ca 6 hektar stora område som frigörs i närheten av Vasa centrum.

– Vid planeringen av området fungerar studerandenas arbete som ett av många utredningsmaterial, berättar Birell.

De arbeten som presenteras på utställningen hör till KTH:s Master Studio 1:s övningsarbeten. I den engelskspråkiga kursen deltog 20 arkitektstuderande på fjärde och femte årskursen från olika delar av världen. Kungliga tekniska högskolan i Stockholm är ett av de ledande universiteten inom det tekniska området i Europa.

Publicerad: 11.02.2020