Information om coronaviruset

Information om coronaviruset

Förbigå menyn

Artikelkategorier: Uutiset

Justitieminister Henriksson ser möjligheter att moderera klimatförändringen genom Vasa energikluster

Minister Anna-Maja Henriksson besökte onsdagen 10.7 Vasa stadsbibliotek för att berätta om regeringsprogrammet ”Ett inkluderande och kunnigt Finland”.

Ett av de mest centrala målen i det nya regeringsprogrammet är en höjning av sysselsättningsgraden. I Henrikssons tal lyftes även utbildning, ökande av undervisningsresurser samt förebyggande av marginalisering.

– Sysselsättningsgraden i Österbotten är god, så varför skulle en god sysselsättningsgrad inte vara möjlig även annanstans i Finland. Att utföra de förändringar regeringsprogrammet anger förutsätter en ökning av sysselsättningsgraden, konstaterade Henriksson.

I Vasanejden lyftes energiklustret fram, som stöder miljömålen i regeringsprogrammet genom att erbjuda en möjlighet att moderera klimatförändringen.

Publiken ställde frågor åt ministern i bl.a. fråga om utbildning, studerande av det andra inhemska språket, fängelsenätverket, äldreomsorgen och pensioner.

– Det bör satsas på grundskolan och ombesörjas att det finns en tillräcklig mängd lärare, det har gjorts för stora indragningar i fråga om utbildning. Därtill är ett av regeringens mål att det andra inhemska, finska eller svenska, borde behärskas bättre. Språkfärdigheter medför inte skada för någon, kommenterar Henriksson.

Diskussionsevenemanget var en del av besöken under biblioteksturnén som statsminister Antti Rinnes regering genomför: https://valtioneuvosto.fi/sv/artikeln/-/asset_publisher/hallitus-kiertaa-kesan-aikana-kirjastoissa-eri-puolella-suomea-

Publicerad: 12.07.2019