Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Kom och samla skräp med strömsögänget!

Publicerad: 19.5.2023

Den 23 maj ordnas ett jippo i anslutning till kampanjen En miljon soppåsar, vars mål är att under en dag samla in väldigt många påsar med skräp i Vasa! Vårt mål är att plocka skräp i omgivningen kring frisbeegolfbanan, Arboretum och allaktivitetsplanen. Kända typer från Strömsö är med och höjer vi-andan och insamlingsivern.

Vi samlas på parkeringsplatsen vid Arboretum kl. 18 och plockar skräp i närmiljön under två timmar. Adressen är Krutkällarvägen 6.

– Ju flera som kommer med, desto snabbare går arbetet och desto roligare har vi. Tillsammans gör vi det här till ett roligt jippo, sporrar Matias Jungar från programmet Strömsö.

Så här deltar du:

  • ta med handskar och skräpplockare, om du har en sådan där hemma
  • vi hämtar både soppåsar och skräpplockare
  • kom också ihåg att ta med dricksflaska
  • vi bjuder inte på saft eller kaffe, för då kommer det ju mera skräp
  • kom ihåg att i räknaren föra in hur många påsar skräp du har samlat!

Du kan också plocka skräp i din egen omgivning, om du inte har möjlighet att delta i det här jippot.  Kom bara ihåg att registrera dina soppåsar så ökar du vår gemensamma pott.

Alla som deltar i jippot har möjlighet att komma med på en guidad rundvandring på Strömsö 15.6. Med ryms de 200 som anmält sig först.

Om du inte har möjlighet att städa tillsammans med oss just den här dagen, kan du plocka skräp då det passar dig. Läs mera om kampanjen En miljon soppåsar.