Förbigå menyn
Trappan till Styrelsegården.

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Kom och ta en titt på Styrelsegården

Publicerad: 23.10.2023

Vi bjuder invånarna på besök till Styrelsegården (Vasaesplanaden 10) 28.10 kl. 10–14. På öppet hus på Styrelsegården kan du bland annat bekanta dig med utrymmena och stadsarkivet.

Har du redan tagit en titt på hur Styrelsegården ser ut inomhus? Nu har du en utmärkt möjlighet till det, då öppet hus efter en liten paus igen ordnas på Styrelsegården. Under dagen kan man bekanta sig med huset i lugn och ro i egen takt. 

– Det lönar sig att komma och ta del av detta fina historiska hus samt vårt arkiv. Det utlovas litet program också, då det bland annat är möjligt att göra en god gärning genom att skriva ett postkort, berättar Vasa stads förvaltningsdirektör Marjo Mäki-Krekola. 

Kika in i arkivpärlorna

I samband med öppet hus på Styrelsegården firar vi även den nationella arkivdagen som ordnas i samarbete mellan arkiven i Norden. I Finland har arkivdagen firats sedan år 2002. 

Det finns möjlighet att besöka stadsarkivet i Styrelsegårdens källarvåning och bekanta sig med arkivlokalerna och tillsammans med de sakkunniga diskutera det arkivmaterial som har uppkommit i stadens verksamhet. 

Avsikten med dagen är att göra allmänheten medveten om arkiven och hur de fungerar samt framhäva arkivens roll som bevarare av information och minnen för samhället samt som kulturinstitutioner. 

Under öppet hus kommer man in i byggnaden via huvuddörren på Vasaesplanaden.