Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Museossa

Artikelkategorier: Nyheter

Konstens natt firades lugnt, men i en glad atmosfär

Konstens natt som ordnades i Vasa förra veckan gladde många, fastän antalet deltagare var mindre än tidigare år. Nästa år firas evenemangets 30-årsjubileum.

Konstens natt 6.8.2020 besöktes denna augustikväll av ungefär 12 000 personer, vilket är ca. hälften av det sedvanliga besökarantalet.

Enligt Vasa stads kulturtjänster beaktade människorna i år den annorlunda situationen och de som var på plats följde noggrant säkerhetsanvisningarna. Det var många som var glada över att evenemanget överhuvudtaget ordnades.

Vasa stads museer besöktes flitigt och många följde programmet på köpcentrumen. Evenemang som var riktade till barnfamiljer, såsom dockteatern Lilla Åsnan och Kotipolku stalls ponnyridning, var populära.

Bra respons fick planteringen av ett eget träd i Gustavsborgsskogen, där stadsborna inkluderades, samt bildorienteringen som genomfördes i samarbete med Vasaföretag, där priser lottades ut bland deltagarna.

Digitala och kontaktlösa evenemang intresserade

I år prövade man också på olika digitala och kontaktlösa evenemang, som enligt arrangörerna lyckades bra. Bland annat livesändningen av Human Designs Epic Emotions G8-spelning på stadshuset och Mai Syrjäläs målningsperformans i Hartmanshuset intresserade.

Vasa stads kulturtjänsters team för Konstens natt tackar alla evenemangsarrangörer och ‑deltagare. Teamet vill också rikta ett speciellt tack till alla dem som producerat digitalt innehåll för att de tog emot utmaningen under det här exceptionella året.

Nästa år 2021 är det 30-årsjubileum för Konstens natt. Det firas förhoppningsvis enligt en mer traditionell modell.

 

 

 

Publicerad: 14.08.2020