Förbigå menyn
Lastcykel
Mobila scenen heter Lila. Foto: Geir Byrkjeland.

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Lastcykel till hjälp för att ordna små evenemang

Publicerad: 15.9.2022

I Vasa stadsbibliotek kan man låna en lastcykel med bibliotekskortet. Till lastcykeln Mobil scen hör ljudåtergivning som standardutrustning, så den kan också utnyttjas för att ordna ett litet evenemang eller att spela en konsert.

Tanken med lastcykeln Mobil scen är att underlätta ordnandet av egna små evenemang i Vasa. I den stora lådan är det praktiskt att transportera varor. Som specialutrustning har cykeln ljudåtergivning med mikrofon och högtalare. Alla apparater fungerar med batteri.

– I paketet finns i princip allt för att spela en liten konsert, det vill säga en mikrofon och anslutningar för instrument och olika ljudkällor. Med den kan man så klart också förstärka tal om det för evenemanget behövs det, berättar mediehandledaren Geir Byrkjeland från Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster.

Lastcykeln kan lånas i huvudbiblioteket med bibliotekskortet. Cykeln kan lånas från början av maj till slutet av oktober. Lånetiden är högst tre dagar.

Mobil scen har skaffats som en del av projektet Young Talk the Walk, som genomförs tillsammans med ungdomar, i samarbete med Vasa yrkeshögskola.

Se närmare information om Mobil scen och användningsregler på bibliotekets webbsida.