Förbigå menyn

Artikelkategorier: Nyheter

Mini-Lifti-bildelningsbilar kan hyras fritt under sommaren

Publicerad: 17.6.2024

Vasa stads Mini-Lifti-bildelningsbilar kan hyras fritt av vem som helst under tiden 24.6–4.8.2024. Normalt är bilarna reserverade för stadens anställda vardagar kl. 7.00-16.30, men under semestersäsongen kan vem som helst reservera en Mini-Lifti även under tjänstetid.

– Förutom invånarna kan även turisterna utnyttja bilarna som finns på ett centralt ställe. Med hjälp av bilarna kan man lätt bekanta sig med till exempel Kvarkens skärgård och det unika världsarvsområdet, berättar Heli Killinen som för stadens del svarar för Mini-Lifti-bilarna.

Bildelningsbilarna finns på parkeringsplatsen vid Tekniska verket på adressen Kyrkoesplanaden 26. För opereringen av bildelningen svarar Omago som äger bilarna och svarar för att de är snygga och för deras underhåll, försäkringar och användarapplikation. Bokningarna samt upplåsningen av bildörrar sköts via Omagos applikation vilken tid som helst på dygnet.

Bilarna kommer att bytas ut till nya modeller under sommaren. De nuvarande Nissan Leaf-bilarna kommer att ersättas av tre helt eldrivna Hyundai Kona Electric-bilar med automatväxel. Samtidigt kommer anvisningarna på webbplatsen och i bilarna att uppdateras. Bokningen av bilar kommer att ske på samma sätt som tidigare.

Läs mer på Mini-Liftis webbplats och bekanta dig med Omagos anvisningar.