Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Ny badponton vid badstranden på Smulterö

Publicerad: 4.8.2022

Badstranden på Smulterö har vecka 30 fått en ny badponton som glädjer badarna fram till slutet av badsäsongen. Badstranden är populär, så badpontonen var ett efterlängtat tillägg till stranden.

Badstranden på Smulterö har fått en ny badponton i början av vecka 30. Populariteten hos badpontonen vid badstranden på Sandö väckte tanken om att få badpontoner även vid andra badstränder.

– Vid badstranden på Smulterö har det tidigare funnits en motsvarande badponton på samma plats.  Populariteten hos badpontonen på Sandö väckte tanken om att man skulle kunna få en sådan på nytt även på den här stranden. Målet för nästa år att få en badponton även vid Vikinga badstrand, säger Kommunteknikens båthamnsansvarige Timo Soini.

Runt badpontonen är det över tre meter djupt, så det är säkert att hoppa i vattnet därifrån.

– En dykare har varit nära bryggan och kontrollerat att det inte finns något på botten. Nu är det säkert att hoppa därifrån utan risk för olyckor, säger Soini.

Badpontonen är på plats hela badsäsongen

Badpontonen är på plats tills isen kommer och sätts tillbaka igen på våren när isen försvunnit.

– Pontonbryggorna förvaras i ett förråd på vintern och sätts tillbaka på våren, säger grönområdesenhetens byggnadsarbetare Lasse Kantola.

Badpontonerna är färdigt hopmonterade och vikter har förts ut.

– Det får blåsa ganska hårt för att bryggan ska kunna åka iväg, berättar Timo Soini om dess konstruktion.

Badpontonen har samma leverantör som de förnyade bryggorna i Storvikens båthamn.