Förbigå menyn

Artikelkategorier: Nyheter

Nya läspassen för barn under skolåldern från biblioteket

Publicerad: 14.9.2021

Nya läspassen för barn under skolåldern kan nu hämtas från Vasa stadsbiblioteks enheter. Det finns tre läspass, som innehåller inspirerande uppgifter. När alla uppgifterna i läspasset är gjorda kan ni från biblioteket hämta en Lulu-dekal som pris.

Läspasset görs tillsammans med en vuxen eller annan läskunnig person.

–Ni läser och undersöker böckerna tillsammans, ser på bilderna, gör uppgifterna och diskuterar tankar och känslor som böckerna väcker, berättar Jessica Peltoniemi från Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster.

Det finns tre läspass som är anpassade för barn i olika åldrar:

  • Läspasset till Fjäderholmarna (under 3 år)
  • Läspasset för sagoäventyrare (3-4 år)
  • Läspasset för upptäcktsresande (5-6 år)

Följ med på ett läsäventyr!

Alla läspassen innehåller sex inspirerande och medryckande uppgifter. I läspasset finns förslag på böcker, men det går även att helt fritt välja böcker. Biblioteket hjälper gärna till med bokvalen. Uppgifterna hör inte ihop med en enskild bok.

Läspassen, som Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster har lanserat, kan användas av barnfamiljer och på småbarnspedagogikens kulturstig.

Läspasset kan skrivas ut eller hämtas från någon av bibliotekets enheter. När alla uppgifterna i läspasset är gjorda kan ni från biblioteket hämta en Lulu-dekal som pris och klistra den på läspasset.