Förbigå menyn
På bilden är Anna Pakka och Juho Autio, fotograf Jouko Keto

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

På huvudbiblioteket kan man låna Vasa Sports säsongskort

Publicerad: 13.11.2019

Vasa Sport har donerat fyra ståplatssäsongskort för biblioteksutlåning, och de kan lånas för en vecka åt gången. Genom att visa Sports säsongskort kommer du in på hemmamatcherna i Ligans grundserie till mars 2020. Lånetiden på en vecka omfattar i allmänhet en eller två av Sports hemmamatcher.

Juho Autio, försäljnings- och marknadsföringsansvarig vid Vasa Sport, reagerade genast på en begäran om lånesamarbete från biblioteket.

– Vasa Sport vill erbjuda människor en möjlighet att bekanta sig med ishockey och genom säsongskortsutlåningen är det en lägre tröskel att gå och se en match. Vasa Sport gör mycket välgörenhetsarbete och bibliotekssamarbetet är en del av helheten, säger Autio.

Enligt Vasa stadsbiblioteks servicechef Anna Pakka kan säsongskorten inte reserveras på förhand eller förnyas och en kund kan endast låna ett säsongskort åt gången. I nätbiblioteket Saga kan man granska lånesituationen i fråga om säsongskorten med sökordet ”säsongskort”.

– Korten har en lånetid på en vecka, men vi hoppas att kunden returnerar kortet genast då hen inte längre behöver det. På detta sätt kan så många kommuninvånare som möjligt utnyttja säsongskorten, påminner Pakka.

Bilder på de säsongskort som kan lånas finns på en synlig plats i huvudbibliotekets entré. Kunden byter kortbilden mot ett egentligt säsongskort i huvudbibliotekets Info. Lånandet sker på normalt sätt med bibliotekskortet.

Säsongskorten har samma förseningsavgift som böckerna, 0,35 euro/dag. Om en kund inte återlämnar kortet, tar vi ut anskaffningspriset för säsongskortet av kunden och det kort som inte återlämnats makuleras.

– På våren breddas utbudet av säsongskort. Vasa stadsorkesters säsongskort kommer till utlåning i januari 2020 och senare på våren åtminstone Vaasan Mailattarets och Wasa Royals säsongskort, säger Pakka glatt.