Förbigå menyn
Kollektivtrafik

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Reseplaneraren i Vasas kollektivtrafik byts

Publicerad: 17.6.2021

Den nya reseplaneraren i Vasas kollektivtrafik har publicerats. Reseplaneraren baserar sig på serviceplattformen Digitransit, som erbjuds av HRT, Traficom och TVV LMJ Oy, och den lokaliserar var du är och berättar i fullständig realtid var de närmaste linjerna, hållplatserna och rutterna finns.

I den nya reseplaneraren hittar du rutter och tidtabeller för Vasas lokaltrafik och några också inom den regionala kollektivtrafiken.

Tjänsten baserar sig starkt på lokalisering. Användaren kan snabbt se på en karta de närmaste hållplatserna och bussarnas tidtabeller. Detta gör att användaren inte alls behöver göra en ruttsökning. När man använder lägesinformationen kan man också göra en ruttsökning bara genom att mata in destinationen.

Den nuvarande reseplaneraren tas ur användning under sommaren 2021. Den nya reseplaneraren kan du bekanta dig med på adressen https://vaasa.digitransit.fi/

Du kan lämna respons om reseplaneraren på e-postadressen till Vasas kollektivtrafik joukkoliikenne@vaasa.fi eller via responsservicen på adressen www.vaasa.fi/sv/bussar