Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Rösta fram idén som ska förverkligas för 5000 euro bland de tio finalisterna!

Publicerad: 7.9.2022

Uppdaterad: 2.10.2022

Vasa stad har reserverat 5000 euro för att förverkliga invånarnas idéer via inkluderande budgetering för år 2022. I augusti fick Vasaborna ge egna förslag och det kom in 195 idéer. Röstningen av vinnaren är öppen på nätet 7.-21.9 och vinnaren publiceras 2.10 på Vasas födelsedag.

– Vi fick en bra mängd idéer, tack för samtliga! Särskilt glada blev vi över att barn också gav förslag och att man även deltog på engelska. Vi valde ut 10 finalister bland förslagen. Vid valet lade vi vikt på genomförandet av idén, budgeten samt hur invånarna i Vasa skulle kunna vara delaktiga i genomförandet och på vilket sätt det skulle göra dem lyckliga, säger områdesservicechef Suvi Aho.

Avsikten med den inkluderande budgeteringen är att stadsborna ska vara med och utveckla sin egen omgivning samt lyfta fram sätt på vilka offentliga medel kan användas.

– Många idéer var snarare respons på en redan befintlig service än en egentlig ny idé. Det lönar sig också att ge respons via feedbacktjänsten feedback.vaasa.fi året runt. Jag hoppas att alla hittar sin favorit bland finalisterna, ger sin röst och en kort motivering, säger Aho.

År 2020 valde man att genomföra en körsbärspark vid Metviksstranden. I fjol utsågs förslaget om en blomsteräng i Vasklot som vinnare.

Rösta senast 21.9!

Rösta på din favorit senast 21.9 på nätet: www.vaasa.fi/sv/inkluderande-budgetering/

Du kan rösta fram vinnaren bland följande förslag:

  1. Ett permanent försäljningsstånd längs strandleden
  2. En plats för vinterbad i närheten av centrum
  3. En upplevelsebana av en naturstig
  4. Ett idévardagsrum i parken
  5. Agilityhinder till hundparkerna
  6. Leksaker till daghemmen
  7. En allmän frukt- och bärträdgård
  8. Ett musikträd vid stranden
  9. Underhåll av arboretumet
  10. Tänkarbänkar längs strandleden

Bland dem som uppger sina kontaktuppgifter lottar man ut ett pris som anknyter till Vasa.

Det vinnande bidraget publiceras på Vasas födelsedag den 2 oktober. Genomförandet av idén kommer att följas på stadens kanaler i de sociala medierna.