Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Sällskap av kulturkompisar på museet

Publicerad: 3.1.2024

Kulturkompisarna är frivilliga kamrathandledare som är förtrogna med kulturutbudet, och vem som helst kan be dem komma med som sällskap till exempelvis museet. Söndag 7.1 kan du träffa kulturkompisarna på Kuntsi.

Kompisarna kommer med på museer, konstutställningar, teaterföreställningar och musikuppträdanden eller andra tillställningar i näromgivningen. Kulturkompisverksamheten är avsedd för alla kulturintresserade som vill bekanta sig närmare med Vasa stads kulturutbud. En kulturkompis kan vara antingen en enskild persons (samt en eventuell assistents) kompis eller bistå en liten grupp och om det behövs kan kompisen också komma och hämta personen hemifrån.

Guidad visning för allmänheten med kulturkompisar i utställningen Linjens dimensioner

Söndag 7.1 finns kulturkompisarna hela dagen på Kuntsis museum för modern konst och de kommer även med på den guidade visningen för utställningen Linjens dimensioner. En guidad rundtur som är öppen för alla ingår i inträdesavgiften till Kuntsi. Den guidade visningen hålls på svenska kl. 13 och på finska kl. 14.

Du kan be att få en kulturkompis som sällskap via Suomen Punainen Risti Vaasan suomalainen osasto:  Avdelningskoordinator Kirsi Wik, 044 763 1066, kirsi.wik(at)sprvaasa.fi