Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Älypuhelin naisen kädessä

Artikelkategorier: Nyheter

Statistisk information om Vasaregionen – senaste information för alla

Publicerad: 26.2.2021

Vasaregionens Utveckling Ab VASEK och Vasa Stad har publicerat en ny statistiktjänst där man samlat in den viktigaste statistiken över Vasaregionens befolkning, sysselsättning, företagsverksamhet och regionalekonomi samt över regionens dragningskraft.

VASEKs utvecklingsdirektör Riitta Björkenheim säger att statistiken över regionen verkligen är välbehövlig:

– Tidigare har vi varit tvungna att samla in statistisk information från olika källor, men nu har vi den viktigaste statistiken på ett ställe. Och dessutom är statistiken så aktuell som det över huvud taget är möjligt att få.

Enligt Maria Backman, strategi- och projektplanerare vid Vasa stad, finns det statistisk information också på VASEKs webbplats och på vasa.fi.

– Från tjänsten kan man ladda ner statistik även i pdf-format, som PowerPoint-presentation eller som bild. Statistiken uppdateras i tjänsten automatiskt beroende på hur informationsleverantörerna publicerar uppdaterad statistik.

– Vasaregionen hör till de mest framgångsrika områdena i landet. För vissa delar av statistiken har vi valt några intressanta städer att jämföra oss med för att kunna positionera oss när vi analyserar statistiken. Många intressanta synpunkter framgår och konkretiseras av statistiken, såsom den årliga cykliska flyttningsrörelsen till och från en betydande högskolestad, konstaterar Stefan Råback, VD på VASEK.

Den nu publicerade statistiktjänsten har genomförts av VASEK i samarbete med Vasa stad och MDI, konsultbyrå i regionutveckling.

Information finns på vaasa.fi/sv/statistik och vasek.fi/regionutveckling/statistiktjanst/