Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Vasa stadsorkester

Vasa stadsorkester söker kommunikations- och orkesterchef

Publicerad: 26.5.2023

Du ansvarsfulla och idérika expert på kommunikation och personalledning med förmåga till självständigt arbete; anta utmaningen och kom med och förverkliga oförglömliga musikupplevelser!

Vasa stadsorkester söker kommunikations- och orkesterchef till vårt team för ett ordinarie anställningsförhållande med början av 1.8.2023 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter hör:
  • att vara närmaste chef för musikerna i Vasa stadsorkester
  • att svara för rekrytering, anställnings- och lönefrågor samt för utvecklandet av musikernas kunnande tillsammans med intendenten
  • att planera och genomföra kommunikation och marknadsföring
  • vid behov vikariera intendenten
Behörighetsvillkor är lämplig högskoleexamen. Av den som väljs till anställningen förutsätts god förmåga att i tal och skrift använda det ena inhemska språket och nöjaktig förmåga att i tal och skrift använda det andra inhemska språket. Kännedom om orkesterverksamhet ses som meriter. Vi önskar att den sökande har ett coachande grepp om ledarskapet som uppmuntrar och stöder yrkesmässig utveckling.

Vi erbjuder:

  • En innovativ organisation och en trygg arbetsgemenskap.
  • Trevliga kolleger: tillsammans har vi ett bra grepp om arbetet.
  • Goda möjligheter till självutveckling.
  • Förmåner som gäller service och lunchrestauranger i staden samt kultur- och motionsförmånen Epassi.

Intervjuerna hålls vecka 24.

Lönen och arbetstiden bestäms enligt den kommunala sektorns kollektivavtal AKTA. Den uppgiftsrelaterade lönen är 3581,60 €/månad.

Prövotid är sex månader.

Den som valts till uppgiften ska innan arbetet börjar visa upp ett läkarutlåtande (T-intyg) över sitt hälsotillstånd. De som kallats till intervju tar med sig examensbetyg och arbetsintyg i original.

🤩 Blev du intresserad? Ansök via Kuntarekry: https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/viestinta-ja-orkesteripaallikko-vsa905-02-195-23/. Sök före 13.6.2023 kl. 15.