Förbigå menyn
Asfalttimies

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Vattenledningslinjerna i Vöråstan förnyas – avvikande trafikarrangemang på byggplatsområdet

Publicerad: 2.9.2021

Uppdaterad: 20.9.2021

I Vöråstan inleds arbetena med att sanera vattentjänsterna måndag 6.9.2021. Det är meningen att förnya och flytta vattenlednings-, avloppsvatten- och dagvattenlinjerna. Arbetena inleds på avsnittet mellan Vörågatan, Smedsbyvägen och Verkstadsgatan, och fortsätter därefter på Magasinsgatan, Smedsbyvägen och Olympiagatan. Under denna tid kommer trafikarrangemangen att vara avvikande på byggplatsområdet.

På Vörågatan pågår arbetena cirka två veckor, och gatuavsnittet mellan Verkstadsgatan och infarten till den tidigare busstationen stängs av för fordonstrafik under denna tid. Det kommer att ordnas en omväg som går genom den tidigare busstationstomten. Man strävar efter att gång- och cykelvägen ska kunna användas så länge arbetena pågår.

Efter det fortsätter arbetena på Magasinsgatan, Smedsbyvägen och Olympiagatan. På Smedsbyvägen utförs arbetena med hjälp av olika slags filarrangemang och avsikten är att även stänga av en del av Olympiagatan för trafik medan arbetena pågår. Saneringen väntas vara helt klar i början av december.

Mera information ger:
Tommi Korpi
Byggplatschef
040 512 9259