Förbigå menyn
Metviksparken

Metviksparken

Träskgatan, Vasa

Aktiviteter

Metviksparken är ett populärt rekreationsområde för stadens invånare såväl på sommaren som på vintern.

Parken består av ett öppet landskap och den sträcker sig runt Metviken. På området finns också en aktivitetspark med beachvolleybollplaner, en petanqueplan och en träningsstation som är riktad till seniorer. För barn finns det en lekpark på området.

I parken finns en grill som kan användas för picknick (ta med grillkol). Metviksparken är också ett populärt ställe för fiske med metspö.

Nära vattnet finns flera platser för vistelse och ett lusthus.

I parkområdet har det byggts en labyrint som är en pollinerarträdgård för insekter och där finns fruktträd och bärbuskar.

Konstverk

Ett minnesmärke över författare Venny Kontturi med titeln Livets väg finns nära Hantverkaregatan. Verket har planerats och genomförts av konstnären Marita Perttula.

På gräsmattan står bildkonstnär Lucien den Arends skulptur Vera. Konstverket består av en stor cirkelformad stålskiva, som är kluven i mitten och halvorna är böjda i sär. Verket är gjort av rödmålat stål.

Konstverken Efter stormen och Månspegel är skapade av konstnärerna Marianne Kanckos, Åke Rodas och Stig Rönn. Verken finns på stranden på Brändösidan av parken.

Denna park underhålls inte vintertid.

Skötselklass A2, A3, E, C1

Parken på kartan

Ta kontakt

Begäran om underhåll och reparationer må–fre kl. 8–16