Förbigå menyn

En vägledande marknadsdialog -webbinarium om kommande kommunala bygg- och anläggningsprojekt i Österbotten

Artikelkategorier: Seminarier, föreläsningar och möten

En vägledande marknadsdialog -webbinarium om kommande kommunala bygg- och anläggningsprojekt i Österbotten

Byggsektorn måste drastiskt minska utsläppen för att uppnå klimatmålen. Vi befinner oss mitt i en hållbarhetsomställning på grund av att många faktorer förändras samtidigt och vi behöver djärva lösningar.

I webbinariet kommer beställarorganisationer hos kommunerna i Österbotten att berätta om sina framtida stora byggprojekt och deras relaterade behov för att vägleda sina projekt för att minska koldioxidutsläppen, bland annat genom upphandlingskriterier, olika strategier och operativa program.

Syftet med webbinariet är att skapa en öppen dialog och genom det förse företag med förutsägbar efterfrågan för kommande år. Hållbarhetsomställningen innebär utmaningar i företagens investeringsplaner. Vid evenemanget är det möjligt för företag att ställa frågor, men också kommentera, samt lämna in lösningar och förslag.

Vi kommer också att höra expertpresentationer under eftermiddagen. Bland annat Taru Suominen från A-ingenjörer diskuterar koldioxidsnål byggherreverksamhet, RT:s Anu Kärkkäinen om situationen för den övergripande reformen av markanvändnings- och bygglagen och Taneli Varis från Motiva om Green Deal-avtalet.

I evenemanget används både finska och svenska. Webbinariet arrangeras av KEINO Kompetenscentrum för hållbar och innovativ offentlig upphandling och Vasaregionens Utveckling Ab VASEK.

Webbinariet leds av Mauritz Knuts, projektchef på VASEK och Kimmo Koivisto, förändringsagent och specialist på Keino.

Webbinariet är kostnadsfritt och arrangeras via Teams.

Anmäl dig senast den 9 december. Vi skickar en Teams-länk till de anmälda samma morgon som eventet äger rum. Vänligen kolla skräpkorgen om inget meddelande dykt upp vid kl. 12.00. Kontakta mauritz.knuts@vasek.fi om du inte fått länken eller om anmälningstiden hunnit gå ut.