Förbigå menyn

Enkel mat är bäst

När råvarorna smakar som de ska behövs inga komplicerade recept. Då avnjuts maten enkelt som sådan.

– Potatis och tomater som fått mogna i ljus under en lång sommar behöver inga konstiga tillbehör. Den bästa fisken är färsk abborre som stekts gyllenbrun i smör. Så säger grundaren av matbutiken Köttdisken och företagaren Isabella Asplund. Köttdisken finns i Malax och största delen av de produkter som säljs där kommer från lokala odlare, boskapsuppfödare och fiskare.

Isabella rekommenderar rökt fisk från Sundom åt turister som kommer till Vasaregionen. Det är en delikatess som ortsborna gynnar och som redan är vida känd även utanför Vasaregionen.

– Rökt fisk är en enkel råvara, den kan ätas som den är eller på ett gott bröd. Om den avnjuts utomhus, till exempel under en picknick vid havet tillsammans med ett gott lokalt öl, är matupplevelsen himmelsk, tipsar Isabella.

Det är enkelt att njuta av god mat i Vasaregionen, eftersom det här erbjuds en uppsjö närproducerade, högklassiga livsmedel både i butikerna, på torgen och i restaurangerna. Isabellas nyaste projekt är fisk- och delibutiken Fiskdisken som ska öppnas sommaren 2019 nära Vasa centrum. Fiskdisken kommer att sälja färsk fisk och mat som tillverkas på plats.

Enkel fiskröra à la Isabella

Välj en eller flera från varje grupp och kombinera efter smak.

 • Rökt eller gravad fisk (varm- eller kallrökt)
 • Purjo-, schalotten-, vår- eller rödlök
 • Färskost, majonnäs, crème fraiche, gräddfil eller kvarg
 • Persilja, dill eller andra färska örter
 • Citron-, lime- eller havtornssaft

Blanda ingredienserna, låt röran stå kallt och få smak en stund och servera med knäckebröd eller limpa.

Publicerad 22.2.2019

 • Fiskdisken

  Fiskstranden, Vasa

  Fiskdisken är fisk- och delibutiken som skapar en helhetsupplevelse av hög kvalitet. En saluhallskänsla i miniatyr där du alltid kan få tips på recept för de råvaror du köper. Du besöker Fiskdisken då du vill tillreda dina middagar själv, ta dig en fisksmörgås som enkelt mellanmål, eller vill köpa färdigt tillredda matportioner som underlättar din vardag antingen till lunch eller middag.

  Vid lunchtid serveras bl.a. alltid dagens soppa och dagens sallad. Avnjut på plats med härlig havsutsikt eller ta med och låt väl smaka på något fint ställe utomhus vid Fiskstranden, på en brygga eller i parken.

  Din fyrbenta vän är också välkommen med på terrassen.

  +358 50 409 8150

  info@fiskdisken.fi

  https://fiskdisken.fi/

  Facebook

Berättelser från Vasaregionen