Förbigå menyn
Lapsi lukee

Tips från biblioteket i väntan på jul

Biblioteket erbjuder mycket att göra i väntan på jul. Det är härligt att bibliotekets hyllor är fyllda med en enorm mängd av böcker. Ibland är det bara svårt att veta, till vilken hylla man skall gå och vilken bok man skall välja. Då kan man ha nytta av de tipslistor, som bibliotekets personal samlat på bibliotekets webbplats.

Barnböcker i väntan på jul

Väntan på jul är en spännande tid, och den tiden kan man tillsammans med familjens minstingar fördriva i böckernas värld. På e-bibliotekets barnsida hittar du tipslistor över julkalender böcker och bilderböcker om jul.

Julkalenderboken är ett roligt sätt att berätta för barn om julens traditioner, för alla 24 dagarna finns det ett eget kapitel eller en historia.

På biblioteket kan du låna många olika böcker med jultema:

Julpyssel, musik och delikata recept

Hur gör man själv en dörrkrans eller bakar det perfekta pepparkakshuset? Sök idéer till julpyssel och matlagning för hela familjen. I bibliotekets samlingar finns det även mycket julmusik för att skapa julstämning.

— Vi har samlat musik och böcker med inredningstips och om handarbete. Böcker om matlagning till jul finns det massor av: gör traditionella rätter, vegetariskt julbord eller baka moderna godsaker, berättar kultur -och bibliotekstjänsternas servicechef Anna Pakka.

Bibliotekets julkalender i sociala medier

  • Litterär julkalender på bibliotekets Facebook och Instagram. Du kan delta i utlottningen varje dag vid huvudbiblioteket och via privat meddelande på Facebook och Instagram. Bland de inlämnade svaren lottar vi ut 4 st presentkort till Suomalainen kirjakauppa värda 25 € st.
  • I Lulugrams julkalender förbereder sig bibliotekets läsgroda Lulu inför julen. Du kan följa med Lulus påhitt ända fram till julafton. Kom med och vänta in julen tillsammans med Lulu! Lulugram (@lulugram_vsa) är Vasa stadsbiblioteks barn- och ungdomstjänsters Instagram-konto – följ oss gärna!

Du kanske också är intresserad av

Julen i Vasa