Förbigå menyn

Amatörteatrar i Vasaregionen

Improvisaatioteatteri Intopiukeet
Improvisationsteater på finska.

Korsholms Teater
Korsholms Teater är en sommarteaterförening som sedan 1983 hållit till på den egna spelplats Båskasvallen invid Kyro älv i Veikars, Korsholm. Platsen ligger dryga fem minuters bilväg från riksväg åtta i Kvevlax.

Dockteatern Lilla åsnan
Den finländsk-italiensk dockteatern började officiellt sin verksamhet i Vasa våren 2006. Dockteater grundades som en turnerande teater för barn men har också ett eget teaterutrymme i Vasa.

Närpes Teater
Närpes Teater är en finlandssvensk amatörteater som varit verksam sedan 1964. Teatern spelar sina föreställningar, som framförs på Närpesdialekt, vid vridläktaren med 410 markerade sittplatser i Öjskogsparken, Närpes.

Oravais Teater
Oravais teater ger sommarteater förställningar på svenka. Spelplatsen är Kyroboas i Kimo, ca 12 km från Oravais centrum.

Petalax hembygdsförenings sommarteater
Petalax sommarteater önskar er varmt välkomna till Petalax och det unika hembygdsområdet Arstu, där pjäsen uppförs på svenska på vår utescen.  Före, efter och på pausen är Ni välkomna in  i vår tidsenligt inredda hembygdsgård samt ta del av den utställning som vi ordnar i uthusraden. Det är också möjligt att beställa guidning på området.

Skäriteatern
Svenskspråkig sommarteater. Spelplatsen är Brännkull vid Replot hamn.

Teatteri Kyröö
Finskspråkig amatörteater i Storkyro, spelplatsen är Pohjankyröntalo.