Förbigå menyn

Amatörteatrar i Vasaregionen

Improvisaatioteatteri Intopiukeet

Improvisationsteater på finska.

Korsholms Teater

Korsholms Teater är en sommarteaterförening som sedan 1983 hållit till på den egna spelplats Båskasvallen invid Kyro älv i Veikars, Korsholm. Platsen ligger dryga fem minuters bilväg från riksväg åtta i Kvevlax.

Närpes Teater

Närpes Teater är en finlandssvensk amatörteater som varit verksam sedan 1964. Teatern spelar sina föreställningar, som framförs på Närpesdialekt, vid vridläktaren med 410 markerade sittplatser i Öjskogsparken, Närpes.

Oravais Teater

Oravais teater ger sommarteater förställningar på svenka. Spelplatsen är Kyroboas i Kimo, ca 12 km från Oravais centrum.

Palosaaren pisarat

Amatörteater från Brändö som grundades hösten 2012. Entusiaster från många olika åldersgrupper deltar i teateraktiviteter. I början byggdes pjäserna från Kontturis verk, men nuförtiden har materialet också expanderat till satirska verk, sketcher och miniatyrer.

Petalax hembygdsförenings sommarteater

Petalax sommarteater önskar er varmt välkomna till Petalax och det unika hembygdsområdet Arstu, där pjäsen uppförs på svenska på vår utescen.  Före, efter och på pausen är Ni välkomna in  i vår tidsenligt inredda hembygdsgård samt ta del av den utställning som vi ordnar i uthusraden. Det är också möjligt att beställa guidning på området.

Skäriteatern

Svenskspråkig sommarteater. Spelplatsen är Brännkull vid Replot hamn.

Teatteri Kyröö

Finskspråkig amatörteater i Storkyro, spelplatsen är Pohjankyröntalo.