Förbigå menyn

Sök på webbplatsen

Söker du efter evenemang? Kolla in evenemangskalendern!

 1. Villa Strömsö
 2. Är Strömsö verkligt?

  Strömsö är både ett teveprogram och en villa i Vasa. Alldeles intill finns en badstrand och området är populärt bland både stadsbor och turister.

 3. Strömsö

  Strömsövägen, Vasa

  Villa Strömsö

  Strömsö är känt som inspelningsplats för det populära finlandssvenska TV-programmet Strömsö, ett Lifestyleprogram som handlar om saker som man gör hemma eller på sin fritid. Det första programmet sändes 2002 och ända sedan starten har det legat i toppen på Svenska Yles mest sedda program, så den här miljön är känd för miljoner finländare. Programmet sänds även i Sverige via SVT. Inspelningsplatsen ligger i stadsdelen Västervik, ca 10 kilometer från Vasa centrum.

  Strömsö är även namnet på den byggnad där programmet spelas in. Byggnaden, byggd på 1850-talet, är vackert belägen i en park och på området finns de olika projekt som tillverkats i TV-programmet.

  Man kan på egen hand besöka och gå runt på området. Där finns även en välbesökt strand och fin gräsmatta för picknick eller att ligga och sola på.

  Vill man göra ett besök i byggnaderna är det möjligt under någon av de guidade vandringarna under sommaren. Läs mer och boka biljett: https://visitvaasa.sportum.info

  Övriga tider är det även möjligt att boka in ett gruppbesök, mer information om gruppbesök hittar du på sidan www.vaasa.fi/sv/se-och-upplev/moten-och-grupper/for-grupper/gruppbesok-pa-stromso/

  https://svenska.yle.fi/stromso

  Facebook

 4. Möten och grupper

  Här väntar dig och din grupp en spännande trakt där land möter hav och historia möter framtid.

Mest sökta